dit-is-vogues-nieuwe-juninummer-met-hoogzwangere-negin-mirsalehi-op-de-cover-211286
©Jouke Bos, Vogue Nederland, juni 2022

Dat er een heuse coronababyboom gaande is, bewijzen de geboortecijfers van 2021 wel. In tien jaar tijd zijn er niet zo veel kinderen geboren als vorig jaar – en die trend zet nog wel even door. Dat vraagt om een Parenthood Issue over het ouderschap en hoe we daar anno 2022 invulling aan geven. Op de cover van Vogue juni 2022 schittert niemand minder dan ondernemer en influencer avant la lettre Negin Mirsalehi, die binnenkort zelf voor het eerst moeder wordt.

Vogue juni 2022 met Negin Mirsalehi

Negin Mirsalehi is als ondernemer met een inmiddels miljoenenbedrijf en influencer van het eerste uur een force to be reckoned with. Ze schittert voor de allereerste keer op de cover van Vogue Nederland, hoogzwanger van haar eerste kind met grote liefde Maurits. In het Parenthood Issue portretteren we Negin in Villa Serbelloni bij het Comomeer, met haar geliefden én haar baby bump. Negin is heel close met haar familie, haar vader, moeder en zussen, die net als zijzelf niet kunnen wachten tot de kleine er is.

Negin Mirsalehi in Vogue juni 2022
©Jouke Bos, Vogue Nederland, juni 2022

Het was namelijk nogal een bumpy ride om er te komen. Een op z’n zachtst gezegd ongunstige hormoonuitslag gooide roet in Negins droom om zwanger te worden, waardoor het langer duurde dan gehoopt en misschien wel nooit ging gebeuren. Na een aantal jaar is ze trots zwanger van haar eerste, waarover ze alles vertelt in een openhartig interview. “De arts zei dat ik hormonaal gezien bijna in de menopauze zat. Ik kon alleen maar huilen.”

Modern parenting

Vogue juni 2022 draait om modern parenting, waar behoorlijk wat bij komt kijken. Zo schrijft journalist Alja Bakker over het idee van een village, waarbij ooms, tantes, grootouders en andere dierbaren helpen bij de opvoeding. Of eerder: het gebrek eraan, want wat als je geen oppasnetwerk hebt waarop je kunt rekenen? Toch blijkt al snel dat grootouders intensief betrekken bij de opvoeding allesbehalve zaligmakend is. 

New life

‘Nieuw leven’ gaat niet alleen over kersvers kroost, maar kan ook breder getrokken worden. We zitten nog altijd midden in de lente, hét seizoen waarin de natuur bloeit, de dagen langer worden en het buitenleven actiever. Nog even en dan breken those lazy-hazy days of summer weer aan. Een nieuw seizoen dat vraagt om classics als ragfijn kant, zachte breisels en luchtig linnen, zo toont new mom Cato van Ee.

Modeseries in Vogue juni 2022
©Kwabena Appiah-Nti, Paul Bellaart, Vogue Nederland, juni 2022

Ook zien we japonnen zo mooi als ontluikende bloemen in de modeserie From roots we grow. In dromerige materialen, sculpturale vormen en poppy kleuren neemt model Dede Mansro je mee naar Ghana, het land waar haar wortels liggen.

Meet & greet

Dit alles en nog veel meer vind je in Vogue’s nieuwe juninummer, dat vanaf 19 mei in de winkels ligt en hier online te bestellen is. Wil je Vogue’s Parenthood Issue eerder bemachtigen? Kom dan op woensdag 18 mei tussen 14:00 en 16:00 uur naar boekhandel Athenaeum op het Spui in Amsterdam, waar je tevens coverster Negin Mirsalehi kunt ontmoeten. Wanneer je daar het nieuwe issue koopt, ontvang je de Gisou Honey Infused Hair Oil (t.w.v. 40 euro) cadeau.