high-speed-en-high-fashion-formule-1-zet-stempel-op-de-modewereld-211478
©Acielle / Style Du Monde, Chanel

High speed en high-fashion komen de laatste tijd steeds vaker samen. Invloeden van de hoogste klasse in de autosport op de modewereld zijn zowel in recente collecties als in het straatbeeld terug te zien. Denk aan Chanel’s  show in Monaco vol verwijzingen naar de motorsport.

Ook streetstylers – mensen zoals jij en ik – trekken vaker bikerjacks en bikerschoenen uit de kast. Hier lees je waarom. Ook zetten we de beste F1-geïnspireerde streetstylelooks voor je op een rij.

Formule 1: high speed en high fashion

Meer dan andere sporten integreert F1 zijn sponsorlogo’s op een zichtbare manier. Je ziet ze op de flanken van de auto’s en op de pakken van de coureurs. Autocoureurs hebben daarom veel invloed op mode en zijn als het ware mode-influencers in de motorsport. Zo tekent Lewis Hamilton, een van de meest bekende F1-coureurs, in 2018 een samenwerkingscontract met Tommy Hilfiger.  Tijdens Londen Fashion Week 2020 loopt Hamilton mee in de show. Na Hamilton is ook Formule 1-coureur Charles Leclerc een samenwerking aangegaan met een bekend modemerk. Leclerc is sinds mei 2020 ambassadeur van Giorgio Armani.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

©F1-coureur Lewis Hamilton verschijnt op de catwalk met de Amerikaanse ontwerper Tommy Hilfiger tijdens de show van Hilfiger tijdens de London Fashion Week, in Londen, Groot-Brittannië, 16 februari 2020. Beeld: ANP.

Cool factor

Tommy Hilfiger, die in 1991 al met F1-sponsoring begint, ziet de samenwerkingen met F1-coureurs als een enorm voordeel. In een interview met Women’s Wear Daily zegt hij dat het een “cool factor” biedt. En dat is precies wat de double f’s, Formule 1 en fashion, samenbrengt: het is cool.

Luxe retail consultant en Highsnobiety-editor Jonathan Schley legt uit: “Je hebt het perfecte recept voor drama – al die jonge kerels met ego’s die miljoenen dollars per jaar verdienen en iets gevaarlijks doen.”

©Tommy Hilfiger
Tommy Hilfiger

De beste Formule 1 geïnspireerde streetstyle

Het mode straatbeeld is om. Bekijk hier de beste F1 geïnspireerde looks:

©Acielle / Stye Du Monde
©Acielle / Stye Du Monde
©Acielle / Stye Du Monde
©Acielle / Stye Du Monde
©Phil Oh
©Acielle / Style Du Monde