5-dates-die-je-langeafstandsrelatie-leuker-maken-304182
©ANP

Voor iedereen die op zoek is naar manieren om zijn of haar langeafstandsrelatie meer real te laten voelen, verzamelde ik een paar tips en trucs. Hieronder vind je vijf date-ideeën voor langeafstandsrelaties die je samen kunt uitproberen.

Date-ideeën voor een langeafstandsrelatie

Als iemand wiens idee van de perfecte dag bestaat uit in bed liggen, Netflix kijken en FaceTimen met dierbaren (oké, misschien met een wandelingetje voor de afwisseling), zou ik moeten uitblinken in een langeafstandsrelatie. In het jaar dat ik in Austin woonde en mijn partner in Los Angeles, raakte ik echter vaak gefrustreerd. Niet over de relatie zelf, maar over ons onvermogen elkaar meer dan eens per maand te zien. Ja, het was geweldig om voor het eerst echt verliefd te zijn en iemand te hebben om over te dagdromen, maar op een gegeven moment begon de ‘wat heb je vandaag geluncht-vraag’ te vervelen. Om daar verandering in te brengen, kwamen we op verschillende (online) date-ideeën. Je vindt ze hieronder.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Tegelijkertijd naar dezelfde film kijken

Je herinnert je deze waarschijnlijk nog wel uit de corona-quarantaine (ik heb ooit een zeer vermakelijke en, achteraf gezien, enigszins trieste avond doorgebracht met het streamen van A Cinderella Story met mijn besties uit drie verschillende landen), maar het ‘simulcasten’ van een favoriete film met je langeafstandspartner kan je het gevoel geven alsof je elkaar net hebt gezien. Ja, zelfs als het in werkelijkheid weken of maanden geleden is dat je in dezelfde kamer was. Persoonlijk zou ik kiezen voor een bedachtzame, maar grappige favoriet zoals Broadcast News, maar als je twijfelt, ga dan voor Pixar. (Is niet voor niets een cliché).

Elkaar fysieke brieven schrijven

Zoals ik al zei, ben ik een extreme online girl, dus deze gewoonte voelde een beetje vreemd. (Wie denk ik dat ik ben, een Bridgerton-personage?) Maar nu ik op het punt sta samen te gaan wonen met mijn partner, ben ik zo blij met de stapel brieven als een soort souvenir van die vreemde, maar geweldige tijd. Misschien lijst ik ze wel in en hang ik ze in onze woonkamer? Of nee, dat is misschien iets te zelfvoldaan.

Een online modeshow

Ik ben net zo dol op online shoppen als ieder andere millennial, maar ik moet toegeven dat ik het tienerritueel mis van uit een kleedkamer stappen, het item aan mijn vrienden laten zien en vervolgens een serieus rondetafelgesprek te voeren over wel of niet kopen. Toen mijn partner en ik op lange afstand van elkaar woonden, ontdekte ik dat kleding passen via FaceTime of Zoom hetzelfde effect kon hebben. Mijn partner was veel aardiger over hoe ik er uitzag dan mijn innerlijke criticus ooit zou kunnen zijn. Hierdoor voelde me in een te klein zwempak wurmen zelfs aan als een speciale gelegenheid.

De kunst van een cadeau

Er is niets spannender dan je deur of brievenbus openen en te ontdekken dat iemand je een verrassing heeft gestuurd –vooral als dat je langeafstandspartner is. Doel van dat cadeau is gewoon om je dag een beetje leuker te maken. Mijn partner en ik hebben elkaar tijdens ons langeafstandsjaar van alles gestuurd, van zeldzaam snoepgoed tot handgemaakte shirts en luxe kaviaarmaaltijden. Hoewel ik altijd geneigd was op te bellen en te roepen: ‘Hé, ik heb je een cadeau gestuurd!’ is er niets leukers dan je mond houden tot het cadeau is afgeleverd.

Afspreken op de goedkoopste plek die je kunt vinden

Oké, dit is een beetje valsspelen, maar hear me out. Wij stelden altijd waarschuwingen in voor goedkope vluchten om elkaar te zien. Zelfs toen vluchten met de goedkoopste maatschappij te duur waren, ontmoetten we elkaar in een hele andere stad, waar we allebei goedkoper konden komen. Natuurlijk moesten we Airbnb’s betalen, waardoor we uiteindelijk niet veel geld bespaarden, maar er is iets romantisch aan afspreken op een plek waar je allebei niet woont en uitvinden waar de beste gaybar is.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.