zoute-soep-als-ontbijt-dit-zijn-alle-voordelen-volgens-een-expert-358733
©Getty Images

Wat is het gezondste ontbijt?

Het lijkt een eeuwige vraag in onze wereld geobsedeerd door welzijn. En hoewel eiwitten en een hartig ontbijt de laatste tijd bovenaan staan, is er een nieuwe en onverwachte speler op het gebied van ontbijt. Lees hier alle voordelen van misosoep als ontbijtgerecht.

Misosoep als ontbijt

Het begon met een TikTok-video waarin content creator Niko Katsuyoshi verklaarde dat het “een hack” was in zijn gezondheidsreis. “Misosoep is geweldig omdat het gefermenteerd is en goed voor je darmen”, zei Katsuyoshi. “Je kunt proberen om bottenbouillon in plaats van water aan je misosoep toe te voegen voor wat extra eiwitten.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De voordelen van misosoep

Miso, gemaakt van gefermenteerde sojabonen, zout en een schimmel die ook wordt gebruikt bij alcoholfermentatie, is niet alleen goed voor je darmen. Studies hebben ook aangetoond dat het kan helpen het risico op hartaandoeningen te verminderen. Het is dan ook logisch dat miso een van de populairste ingrediënten is in het dieet van mensen in Okinawa, Japan.

“Misosoep is een enorme bron van mineralen en vitaminen”, zegt voedingsdeskundige Dr. Olivier Courtin-Clarins. “Het is ook betaalbaar en smaakvol. Wat ook fijn is? Het kan worden gecombineerd met andere groenten om gerechten nog lekkerder te maken.”

Uit een Japans onderzoek blijkt dat de van nature probiotische miso kan helpen om de effecten van diabetes en ontstekingen in het lichaam te verlagen. Voor Katsuyoshi is misosoep een dagelijks gerecht, vooral ’s ochtends. Het is iets dat ook wordt aangemoedigd door langlevendeskundige Dr. Vicente Mera, hoofd interne geneeskunde en anti-aging bij een wellnesskliniek. “Miso heeft een direct effect op veroudering, vooral merkbaar op de huid en cognitieve functies”, voegt Dr. Mera toe.

Een extra tip

“Mijn grootste tip is om je ontbijt een beetje uit te stellen, want misosoep bevat veel natrium”, zegt Katsuyoshi en hij voegt eraan toe dat iemand hem ook heeft aangeraden om de miso in je waterfles te doen, zodat je er de hele dag van kunt nippen. Hoe je het ook doet, zorg ervoor dat het deel uitmaakt van een goed uitgebalanceerd dieet.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US