deze-7-bloemenhuizen-bieden-mooie-duurzame-boeketten-en-kunstbloemen-voor-moederdag-294164
©Bloomon

Bloemen maken je blij, daar zullen weinig mensen iets tegenin brengen. Een bloem fleurt – en die woordkeuze is expres – je huis en humeur onmiddellijk op. Je moeder of moederfiguur in je leven gun je zo’n bos blijdschap natuurlijk. Daarom zetten we speciaal voor Moederdag mooie boeketten en bloemenhuizen op een rij. Extra leuk: deze aanbieders maken ook duurzame boeketten, van echte of kunstbloemen. En kunstig, dat zijn ze allemaal.

Bloemen voor Moederdag

Natuurlijk is elk moment een goed moment voor bloemen. Je kunt ze ook aan iedereen geven – aan jezelf op een random doordeweekse dag is bijvoorbeeld een prima idee. Al gaat er weinig boven bloemen geven aan je eigen moeder(figuur) voor Moederdag.

Nu kun je gaan voor een prachtig veldboeket, een klassieke bos rozen of tulpen, of een showstopper als pioenrozen – allemaal onwijs mooie bloemen. Een goed alternatief is om te gaan voor een boeket ‘nepbloemen’ – tussen aanhalingstekens, want die term dekt de lading niet helemaal meer. De term kunstbloemen is passender: de niet-echte, of beter: niet-levende bloemen zijn anno 2024 namelijk niets minder dan kunstwerken. Ze hebben weinig te maken met de plastic creaties waar je bij ‘nepbloemen’ misschien aan denkt. Deze duurzame bloemen – ze gaan immers veel langer mee dan levende bloemen – zijn vaak gemaakt van met de hand beschilderd zijde.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De mooiste boeketten en bloemenhuizen

We verzamelden aanbieders van levende, ooit levende en levensechte bloemen. Bestel ze op tijd om ze voor Moederdag cadeau te geven.

Bloomon

Bloomon is inmiddels een begrip in Nederland. Het bloemenmerk is bekend geworden door de abonnementen waarbij je elke maand een verse bos thuis krijgt bezorgd, maar inmiddels biedt het bloemenhuis veel meer aan. Zo zijn er losse boeketten te koop in allerlei stijlen, prachtige bijpassende vazen en ook kleine cadeautjes voor erbij, zoals chocolade en geurkaarsen. Ook niet onbelangrijk: Bloomon is inmiddels een B Corp, wat betekent dat het voldoet aan strenge eisen qua duurzaamheid en positieve innovaties.

Nieuw voor deze Moederdag is de samenwerking met Romy Boomsma. Deze creatieveling, die vooralsnog alleen voor zichzelf kermiekwerk maakte, heeft voor het eerst voor Bloomon een handgeschilderd design voor een vaas ontworpen – te zien hierboven en in beperkte oplage verkrijgbaar. Ook mooi: speciaal voor Moederdag is er een boeket pioenrozen verkrijgbaar, waarvan de opbrengst deels gaat naar de Linda Foundation, die zich inzet voor gezinnen die weinig te besteden hebben.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door bloomon (@bloomonnl)

Odette Flowers

Karin Kuijpers werkte twintig jaar lang als modejournalist bij tal van magazines. Al de indrukken die ze heeft opgedaan bij de modeshows die ze bijwoonde, zet ze sinds kort om in bloemencreaties. Ze startte onlangs haar eigen merk Odette, dat zijden bloemen aanbiedt. Zoals ze zelf stelt: “Al die knotsgekke beelden en combinaties die ik op de catwalk zag, plantten zich in mijn hoofd. Nu vertaal ik ze met Odette naar bloemen. Dit zijn boeketten van zijden bloemen, die ver afstaan van de dertien in een dozijn-bosjes.” De inderdaad prachtige bossen zijn mét vaas verkrijgbaar via Odette.com.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ODETTE (@odette.flowers)

Rae Blooms

Inmiddels een begrip in Amsterdam en daarbuiten is Rae Blooms. De van oorsprong Australische oprichter Ariella Ray maakt de mooiste bloemencreaties die met recht kunstwerken kunnen worden genoemd. Ze levert deze bloemen speciaal op maat voor events, maar je kunt ook ‘gewoon’ langsgaan in haar atelier in Amsterdam-West op donderdag, vrijdag en zaterdag. Een aanrader als je iets bijzonders te vieren hebt, zoals Moederdag.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door RAE (@rae_blooms)

Bloom & Wolf

Bloom & Wolf werkt met duurzame kunstbloemen van zijde. En kunstig, dat zijn de boeketten zeker. Je kunt de zijden creaties huren voor kortstondige feesten en partijen, of een gelegenheid als Moederdag. Ook kun je boeketten huren of aanschaffen om er voor lange termijn van te genieten. Als je een boeket voor een tijdje wil huren, maakt de meesterbloemist speciaal voor jou een bloemencreatie in een door jouw gekozen vaas. Deze wordt afgeleverd waar je wil. Voor een vaste prijs per maand staat het boeket dan in jouw huis, locatie of werkplek, tot je kiest voor een ander exemplaar. Zo ontstaat er een duurzaam circulair bloemensysteem.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bloom & Wolf (@bloomandwolf_amsterdam)

Zomers Bloemen

In Rotterdam zit ’s Zomers Bloemen, dat zichzelf op Instagram radical botanical noemt. Dit bloemenhuis heeft dan ook een groot aanbod aan bloemen, zowel echte als kunstbloemen van zijde en andere materialen. Als je online een bos bloemen bestelt, kun je kiezen tussen allerlei boeketten, met namen als Flower Power en La Vie en Rose. Vervolgens kies je ook de stijl en kleurstelling. Zomers is overigens meer dan een bloemenzaak: er worden in het botanical warehouse ook allerlei interieurobjecten en accessoires verkocht. Allemaal enig voor Moederdag – en andere gelegenheden. Oh, en good to know: de bloemen kunnen worden bezorgd in Amsterdam.

De Duinroos

De Duinroos zit in Beverwijk, maar bezorgt bloemen door heel Nederland – en desgewenst naar enkele landen daarbuiten. Je kunt kiezen uit veel verschillende boeketten. Als je jouw ideale bloemen eenmaal hebt gekozen, kun je er niet alleen een kaartje aan toevoegen, er zijn ook vazen en cadeautjes beschikbaar. Leuk weetje: creatieveling en ondernemer Anna Nooshin is mede-eigenaar van De Duinroos.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door De Duinroos (@de.duinroos)

House of Bloomz

Woon je in Het Gooi of omgeving? House of Bloomz bezorgt vanuit hun bloemenzaak in Hilversum in de hele regio. Er zijn zowel bossen van echte bloemen als kunstbloemen beschikbaar. Zo is het boeket hieronder gemaakt van zijden bloemen van Silk-ka. Naast abonnementen kun je hier terecht voor boeketten voor allerlei vrolijke en mindere vrolijke gelegenheden. Voor Moederdag is de keuze reuze.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door House of Bloomz. (@houseofbloomz)