model-joann-van-den-herik-heeft-vaak-een-fles-chilisaus-op-haar-nachtkastje-staan-204537

Elke slaapkamer wordt vrolijk van een (klein) spektakelstuk: een fijn nachtkastje is daarom een must. Vintage, modern, bomvol (mode)boeken, kaarsen of favoriete beautyproducten? Het kleine item naast het bed wordt door iedereen ánders gebruikt. Wij willen van deze vrouwen weten hóe, en natuurlijk wat erin of op ligt.

Deze week het nachtkastje van model Joann van den Herik.

Wat voor nachtkastje heb je?

“Ik heb dus geen nachtkastje, maar leg alles op mijn bureau. Stiekem dienen de bovenrand van het bed en het raamkozijn ook als nachtkastje. Er liggen overal kristallen, want ik ben bezig met spiritualiteit. Ook vind je er mijn telefoon, kaarsen en een schrijfboek.

Het grappige is dat op de cover van het boekje Reasons I should be on the cover of Vogue staat. Ik heb dat voor Kerstmis van mijn schoonmoeder gekregen. Elke ochtend en avond schrijf ik er wat in. Je moet het zien als een dagboek, maar je schrijft er dingen in waarvan je wilt dat ze al gebeurd zijn. Op die manier geef ik signalen door aan het universum. Ik word er positief van. Ga er fijn van slapen en sta in de ochtend weer vrolijk op.”

Joann van den Herik
©Joann van den Herik
Joann van den Herik

Slaap je in stijl?

“De pyjama’s van Victoria’s Secret vind ik fijn. Die zitten zó lekker, niet normaal. Ze zijn van jersey stretch materiaal. Het grappige is dat ik vaak ’s ochtends zonder pyjama wakker word. Ik krijg het altijd warm en trek hem dan weer uit. Al herinner ik me dat helemaal niet.”

Heb je een bepaald bedritueel?

“Om te beginnen gebruik ik altijd een masker voor de lippen: Laneige Lip Sleeping Mask. Verder vind ik het chill om tijdens het televisie kijken mijn gezicht te rollen met een massageroller.

Ook staat de crème van La Mer in de badkamer. Die is heel fijn voor de onrustige huid. Dan gebruik ik twee cleansers: de INKEY List Salicylic Acid Cleanse en de Active Pureness Cleanser Gel, want mijn dermatoloog heeft gezegd dat het goed is om twee cleansers te gebruiken. Als je in een stad woont (New York, red.) krijg je met één product niet alle vuiligheid eraf.

Nog een tip: gebruik in de winter geen foaming cleansers. In de zomer is een mousse cleanser juist goed. Verder doe ik soms de Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant van Paula’s Choice nog op mijn gezicht. En de Dermasence AHA Effects plus C, een lichte peeling crème, ook een must. Maar die moet je niet te vaak gebruiken.

Waar je huid vervolgens nog een glow van krijgt: Isle of Paradise Self Tanning Dew Drops. Kijk hier wel mee uit, want de eerste keer gebruikte ik te veel en werden mijn handen bruin.

Na mijn skincare ga ik mediteren of nog wat schrijven. Mijn telefoon blijft overigens beneden. Daarna vind ik het chill om bij een aflevering van Modern Family in slaap te vallen.”

Geheime nachtsnack?

“Ja, die heb ik zeker: nacho’s van Doritos met sweet chilisaus. Ik heb de saus hier in Amerika nog nergens kunnen vinden, dat doet me veel pijn. Er staat bij mij heel vaak een fles chilisaus op mijn nachtkastje, die is gewoon amazing. Qua Amerikaanse snacks vind ik Reese’s Peanut Butter Cups heel lekker of een zak Flamin Hot Cheetos.

Joann van den Herik
©Joann van den Herik
Joann van den Herik

Ik droom nog van…?

“Op de cover van Vogue staan, dat is altijd mijn droom geweest. Toen het blad even voor korte tijd verdween dacht ik: ‘Daar gaat mijn droom’. Verder hoop ik heel ver te komen met modellenwerk en daarmee jonge meiden te inspireren. Je bent goed zoals je bent. Elke maat is mooi. Ik ben heel erg mezelf en vind dat belangrijk.”

Joann van den Herik
©Joann van den Herik
Joann van den Herik

Benieuwd naar meer nachtkastjes? Hier lees je alles over dat van Cato van Ee.