5-kerstkransen-om-je-gasten-in-stijl-te-verwelkomen-en-zo-hang-je-ze-op-277423
©Getty Images

Het aftellen naar kerst is officieel begonnen en dus is het tijd je huis te versieren met de mooiste feestversieringen. Tussen lichtjes die balkons verlichten en kerstbomen vol kerstballen en ornamenten, mogen kerstkransen – symbool van welkom en geluk – niet ontbreken.

Kerstkransen om deur (of tafel) in stijl te versieren

Aanvankelijk versieren kerstkransen onze voordeuren tijdens de feestdagen, maar ze worden ook gebruikt als middenstuk op tafel (in combinatie met bijpassende kaarsen) of om een open haard mee te versieren tijdens kerst. De mogelijkheden zijn eindeloos: beladen met dennenappels, fruit en kaneel voor een vintage tintje, wit voor wie een modern exemplaar wil of enkel bladeren en takken voor een ‘rauwe’ uitstraling.

Waar hang je de krans op?

Eén of twee? Boven of onder? Het hangt natuurlijk af van je voordeur. In Nederland hangen we de krans meestal hoog op, terwijl-ie in Engeland juist in het midden wordt gehangen. Er zijn geen ‘regels’ dus wat dat betreft. Tip: de trends volgen is niet altijd een goed idee, want deze decoratie moet juist de stijl van je huis weerspiegelen. Heb je een gladde, strakke deur, kies dan voor een minimalistische krans. Kijk ook of de kleuren van de bladeren en versieringen in harmonie zijn met de ingang.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Maar hoe hang je een kerstkrans nou aan de voordeur zodat-ie niet verschuift? Als de deur van hout is, gebruiken veel mensen een spijker, maar dat wil je eigenlijk niet (want: lelijk de rest van het jaar). Hét geheim en een onmisbare gadget? Een metalen haak. Wij selecteren alvast deze gouden kerstkranshangers voor je.

Gouden kerstkranshouder
©Bol.com

Kerstkranshangers messing goud, € 12,49

5 kransen om je huis te versieren tijdens kerst 

We verzamelden vijf verschillende kransen, perfect om je voordeur te versieren, boven de open haard te plaatsen of voor je raam te hangen. Van een krans in elegante rood- en groentinten tot helemaal wit, voor wie houdt van koude, besneeuwde bergsferen.

Rood, groen en ruiten: de klassieke kerstkrans

Houd je van versierde huizen in Engelse stijl, dan is een kerstkrans versierd met kaneelstokjes, rode bessen en gedroogde sinaasappelschijfjes iets voor jou. Extra touch? Een variant met strikken van elegant fluweel of geruite stof. Zie hier een minimalistische – maar klassieke – variant en een over the top versie.

Kerstkrans Bloomon klassiek
©Bloomon

Winter Celebration Deurkrans, € 44,95

Klassieke kerstkrans met rood, groen en wit
©Rivièra Maison

Classic New York Christmas Wreath, € 129

Rauwe charme uit de natuur

Alleen groene takken en struiken: waarom niet? De groene kerstkrans – samengesteld uit groenblijvers van verschillende soorten – is voor wie houdt van een minimalistische stijl. Dennen, olijfbomen en de altijd aanwezige eucalyptus geven vorm en karakter aan de krans die onaf lijkt, maar heel stijlvol is.

minimalistische kerstkrans westwing
©Westwing

Kerstkrans Eurelia, € 44,99

Minimalistische kerstkrans
©DeLuxe Home Art

Krans met Maretak, € 29,99

Dennenappels en gedroogde bladeren: romantisch vintage

Dennenappels in alle vormen en tinten, langs de weg verzamelde bladeren, korenaren en gedroogde bloemen. De kerstkrans met een vintage tintje is een romantische keuze. Voor wie houdt van verfijnde allure en indruk wil maken met originele details.

Kerstkrans bruin/roestkleur vintage look
©Westwing

Kerstkrans Thomas, € 22,99

kerstkrans beige vintage look
©Westwing

Kerstkrans Pearly, € 25,99

Slinger met bessen voor een rode kerst

Dat het de representatiefste kleur van de feestdagen is, staat vast. Denk maar aan het pak van de Kerstman en de bessen van de hulst. Die laatste zijn de sterren van deze kerstkrans. Ook perfect als verfijnde middenstukken, waarin je kaarsen van verschillende hoogtes kunt plaatsen.

Bessen kerstkrans bol
©Bol.com

House of Seasons Stirling Kerstkrans Bessen, € 37,95

kerstkrans met bessen
©Intratuin

Kerstkrans rood hulst en bessen, € 27,99

Kerstkransen in wit

Voor wie houdt van de bergen, witte sneeuw en elegantie zijn er witte kerstkransen. Denk aan elementen gemaakt van kristallen, glanzende en verzilverde ballen, kleine accessoires en witte spray voor een glamoureus en schilderachtig resultaat. Keep it simple met deze twee varianten.

witte kerstkrans in hartvorm
©Westwing

Kerstkrans Moly, € 34,99

witte kerstkrans van Enzo De Gasperi via bol.com
©Bol.com

Enzo De Gasperi Kerstkrans Grenen Supersneeuw, € 52,50

 

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue.IT.