editors-pick-de-favoriete-plekken-en-looks-van-hoofdredacteur-yeliz-voor-ibiza-nights-263232
©Melody Lieftink

In de zomer deelt hoofdredacteur Yeliz haar geheime adressen, favoriete spots en best kept secrets – plekken waar ze het liefst tot rust komt, surft, zont en zwemt. Dat zijn soms bijzondere bestemmingen, en soms bestemmingen die je al kent, maar hoe dan ook plekken waarvan je wil weten: waar moet ik naartoe? (En wat moet ik daar dragen?) Voor deze plekken deelt Yeliz haar shortlist én bijbehorende garderobe – deze keer: Ibiza.

Yeliz’ tips voor Ibiza

Of ik een Ibiza-kenner ben? Nee. Maar de laatste jaren ben ik Ibiza gaan ontdekken en waarderen. Zo ontdekte ik onlangs het noorden van Ibiza, waar de bossen diepgroen zijn, je nog een afgelegen baai kunt ontdekken en je adembenemende routes vindt om te hiken. Ben je op Ibiza, dan is een hike boeken echt een must. Een goede vriendin van mij, Dina, organiseert hikes voor Ibiza Hike Station. Geloof me: je ontdekt een ander soort Ibiza en valt van de ene natuurverbazing in de andere.

Yeliz tijdens haar hike van Ibiza Hike Station
©Ibiza Hike Station

Hotels op Ibiza

Ik heb twee favoriete slaapplekken als ik op Ibiza ben: Nobu en OKU. Ik begin mijn reis vaak in Nobu, dat ligt centraal en dichtbij de haven. In het hotel bezoek ik natuurlijk ook restaurant Nobu, voor de lekkerste Japanse fushion kitchen, zoals men dat noemt, en de beste cocktails. Het voelt voor mij als thuiskomen hier; de beste start van mijn vakantie. Vanaf hier is het ook makkelijk lopen naar een cocktailbar of een club – niet onbelangrijk, want ook dat is Ibiza. Een paar dagen dansen doet een mens goed en kan op Ibiza het best. Dat doe ik het liefst in Hï Ibiza – en dan op de avond van Black Coffee, mijn favoriete DJ.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Mijn andere favoriete slaapplek, voor de ultieme relaxvakantie, is OKU. Dit heerlijke hotel heeft alles voor een ontspannen vakantie. Ik sluit mijn reis hier graag af, zodat ik opgeladen weer terug naar huis ga. In de ochtend trek ik baantjes in het ultralange zwembad en rol ik naar het goddelijke ontbijt (en geloof me, goddelijk is zacht uitgedrukt). In de middag is het rondom het zwembad buzzing, en in de avond kun je in het restaurant neerstrijken. Kortom, hier hoef je écht niet weg. Het enige wat ik hier nog doe tijdens mijn verblijf is om de dag een baai opzoeken, zoals Cala Bassa en Cala Xarraca.

Hotel OKU
©OKU

Restaurants op Ibiza

Een nieuw favoriet restaurant: Juntos House – een farm-to-table-restaurant, zoals ze het zelf noemen. De groenten op je bord komen direct van het land af, en het voelt dan ook alsof je op een romantische boerderij zit te dineren. De lekkerste margarita dronk ik op het dakterras van het Standard Hotel, met uitzicht op de oude stad. En de bijzonderste eetervaring had ik bij Japans speakeasy-restaurant Omakase by Walt. Je zit met maximaal twaalf mensen rondom de bar van chef Walt, waar hij de bijzonderste Japanse gerechten voor je klaarmaakt, recht voor je neus. De sushi smelt op je tong.

Ibiza, het eiland dat stiekem toch een plekje in mijn hart heeft weten te veroveren.

De mooiste jurken voor Ibiza nights

Groene verenjurk van Oséree

Oséree heeft sinds kort een boetiek op Ibiza. Dé plek voor badpakken met glitters en jurken die je kan dragen naar een strand- of poolparty.

Groene jurk
©MyTheresa

Groene mini-jurk met veren, € 430

Zwarte mini-jurk van Tom Ford

Zwart voor een club night is altijd een goed idee. En Tom Ford al helemaal.

Tom Ford-jurk
©Net-a-Porter

Zwarte mesh mini-jurk, € 1.950

Glinsterende cocktailjurk van Mango

Als je érgens kan uitpakken met partylook, is het wel op Ibiza.

Mango-jurk, perfect voor Ibiza
©Mango

Cocktailjurk met metallic schijven, € 99,99

Blauwe Magda Butrym-jurk

Deze babyblauwe jurk is perfect voor een cocktailparty op Ibiza.

Magda Butrym-jurk
©MyTheresa

Lange, lichtblauwe jurk met rozen, € 1.555

Op zoek naar meer tips voor zomerse vakantiebestemmingen? Eerder zetten we al de fijnste plekken op Puglia en de mooie plekken op Sicilië op een rij.