pasen-staat-voor-de-deur-5-tips-voor-een-lastminute-nacht-of-weekend-weg-in-eigen-land-282489

Een weekend weg doet een mens (of een relatie, familieband of vriendschap) onmiddellijk goed. Ook als dat ‘slechts’ in eigen land is. Even uit de gewone sferen komen en tijd maken voor elkaar is altijd fijn. Of misschien wil je juist wel een nachtje alleen weg, om helemaal op te laden? Het aankomende paasweekend is een uitgelezen kans om iets fijns te plannen. Hier vijf plekken voor een weekend of nacht weg in eigen land tijdens Pasen: hotels met een goed restaurant in huis voor een Paasontbijt, fijne lunch of diner.

Weekendje weg in eigen land tijdens Pasen

Krasnapolsky Hotel

In de hoofdstad reeds decennialang een begrip: het Anantara Grand Hotel Krasnapolsky op de Dam. Al in 1856 opende Adolph Wilhelm Krasnapolsky hier een koffiehuis. Koffie kun je er nog steeds krijgen, en tijdens Pasen organiseert het hotel een speciaal ontbijt. Dit Eggsquisite Easter Breakfast (goede naam ook) vindt plaats op zaterdag 30 en zondag 31 maart en op maandag 1 april in Grand Café Krasnapolsky en is geschikt voor de hele familie. Liever een moment met alleen je vrienden of geliefde? Ga dan voor de Champagne Room waar de Moët & Chandon koud staat. Helemaal leuk als je er een nachtje of weekendje in het hotel aan vastplakt.

Anantara Grand Hotel Krasnapolsky, Dam 9, Amsterdam

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Grand Hotel Huis ter Duin

Een klassieker in een vernieuwd (culinair) jasje, dat is Grand Hotel Huis ter Duin. Menig Nederlander zal dit beroemde hotel in Noordwijk kennen. Sinds 1887 kunnen gasten hier genieten van het iconische hotel met uitzicht op zee. Het historische deel van het gebouw, ‘The Historic’, is in 2022 compleet gerenoveerd, waardoor je hier verblijft in van binnen gloednieuwe kamers. Tip: begin in de middag met een borrel bij het vernieuwde Petit Latour by Ruinart, de champagnebar in het hotel met prachtig uitzicht op de duinen en woeste golven erachter. Ga vervolgens door naar Restaurant Latour ernaast, dat niet voor niets al sinds 2005 een Michelinster heeft. Tijdens Pasen werkt Grand Hotel Huis ter Duin samen met het bekende muziekrestaurant Pasta e Basta. Er worden gerechten geserveerd uit de Italiaanse keuken, terwijl er entertainment is van zangers en zangeressen.

Huis ter Duin, Kon. Astrid Boulevard 5, Noordwijk

Kruisherenhotel Maastricht / Château St. Gerlach

Maastricht is voor een weekendje weg is altijd een goed idee, met alle sfeervolle straatjes en goede restaurants. Het wordt helemaal fijn als je verblijft in het vijfsterren Kruisherenhotel in het centrum van de Limburgse stad. Dit voormalige 15e-eeuwse Kruisherenklooster en de ernaast gelegen gotische kerk zijn samen verbouwd tot designhotel. Een sprookjesachtige locatie voor een weekendje weg, mét ook nog eens geweldig eten bij bistro Spencer’s in het Kruisherenhotel. Liever slapen buiten Maastricht? Tien minuten rijden van deze stad, ligt Valkenburg. Hier staat het bekende landgoed Château St. Gerlach. Tijdens Pasen kun je hier kiezen voor een diner met het gezinsvriendelijke 3-gangen Paasdiner bij Burgemeester Quicx, of ga voor een ambachtelijke viergangenlunch bij Les Salons, inclusief live muziek. Op pad met kinderen? Je kunt ook op het landgoed op zoek naar paaseieren.

Kruisherenhotel, Kruisherengang 19, Maastricht

Château St. Gerlach, Joseph Corneli Allee 1, Valkenburg

Strandhotel Cadzand

Soms is even uitwaaien op het strand alles wat je nodig hebt, of je dat nou alleen doet of met anderen erbij. Dat kan heel goed in de omgeving van Strandhotel Cadzand in Zeeland. Een fijn hotel aan het strand, met kamers die uitkijken op de duinen of zee. Absoluut een plek waar je echt even kunt opladen. En na die lange strandwandeling plof je fris en fruitig neer in het nieuwe restaurant Demain. Hier geniet je van een geweldig uitzicht op de duinen én van gastronomische hoogstandjes.

Strandhotel Cadzand-Bad, Boulevard de Wielingen 49, Cadzand

WSHS in Gouda

In Gouda zit Boutiquehotel Het Weeshuis, oftewel WSHS. Deze stad in Zuid-Holland is sowieso een bezoekje waard als je van mooie historische plekken houdt. Dit charmante hotel past daar volledig bij: gevestigd in een voormalig weeshuis, is het een plek vol geschiedenis en cultuur. Helemaal leuk is dat WSHS tijdens deze donkere maanden verandert in een magische plek vol lichtjes en gezelligheid. Voor goed eten ben je hier ook op de juiste plek. In het hotel zit sterrenrestaurant LIZZ*, waar de fine dining bekroond is met een Michelinster. Tijdens eerste Paasdag kun je hier genieten van een speciale driegangenlunch tijdens de Lazy Afternoon Lizz Lunch.

WSHS, Spieringstraat 1, Gouda

Op zoek naar meer tips voor een weekend weg? Hier verzamelden we de beste tips in de bossen van de Veluwe of kies juist een weekendje winkelen in Antwerpen.