vogues-xaviera-aubri-tipt-de-leukste-hotspots-op-tropisch-curacao-260117
©Avila Beach Hotel

Van kuminda krioyo met zijn zoete en zoute gerechten tot je omringen met zeeschildpadden tijdens een duik in de Caribische zee,  Curaçao is de parel van de ABC-eilanden.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De leukste hotspots op Curaçao 

Avila Beach Hotel

Het ontbreekt niet aan zomerse resorts op Curaçao, maar het kaf scheidt zich van het koren door authenticiteit. Avila Beach hotel is het oudste hotel van het eiland en dat is te zien aan de originele architectuur. Yoga en meditatie-sessies aan zee, massages in de tropische tuin of gewoon heerlijk zwemmen bij het privé-strand, het kan hier. Ook is er het Octagon Museum. Een monumentaal huisje waar ooit de Venezuelaanse vrijheidsstrijder Simon Bolívar zich schuilhield voor de Spaanse kolonisten. Het hotel geeft ook terug aan het eiland door een programma waarbij ze scholen ondersteunen en er is gratis zonnebrandcrème voor gasten die de zee en koraalriffen niet vergiftigt. Aanrader: zonsondergang met livemuziek en verse red snapper ceviche bij Blues Caribbean Kitchen. avilabeachhotel.com. 

Avila Beach
©Avila Beach Hotel

Baoase

Voor uitgebreid tafelen met je voeten in het zand is het heerlijk aanschuiven bij Baoase. Het luxury hotel is een kleine oase met een internationaal restaurant in ambachtelijk Balinees decor. Standaard fine dining-gerechten vind je hier niet, want het restaurant is all about uitdagende smaakcombinaties. Karnemelk en kruiden bij een tartaar tuna, schaafsel van kefir limoen, een Alaskan King Crab met cactusfruit en mango-gel en een vegetarische truffelravioli die van elke carnivoor een planteneter kan maken. De wijn vloeit ook rijkelijk met vernieuwende pairings waaronder een riesling met fruitige nasmaak. Voor de echte romanticus is er private dining aan de lagune. baoase.com.

Baoase
©Baoase

Landhuis Chobolobo

De oude landhuizen van Curaçao hebben een beladen geschiedenis, maar ook een nieuwe culturele bestemming gevonden als musea. De Curaçaose cultuur leent veel uit de slavernijgeschiedenis van het eiland. Van de Afrikaanse roots, de Caquetio-bewoners tot Europese invloeden: bij Landhuis Chobolobo worden alle eigenschappen (en geweldige tradities) belicht. Het is ook de plek van de wereldberoemde likeur Blue Curaçao, gemaakt van de bittere lahara-sinaasappels die alleen op het eiland groeien. www.chobolobo.com

Landhuis Chobolobo
©Landhuis Chobolobo

Playa Grandi

Stranden en intieme baaitjes genoeg op het eiland, maar helemaal bovenin zit Playa Grandi. Het een strand is wat grof dus het huren van een bedje van de lokale uitbater is een must. Zo ook de verse vis en bakbanaan van het mannetje ‘om de hoek’. Deze plek staat erom bekend dat zeeschildpadden in het gebied zwemmen, beschermde dieren die met een beetje geluk je pad kruisen wanneer je een duik neemt. Naast schildpadden zijn er voor snorkelaars ook andere bijzondere dieren te spotten zoals koraalvlinders, murene en zeesterren. Respecteer het eiland en de dieren, raak ze nooit aan en ruim afval na een dagje strand op. carmabi.org. 

Curacao
©Curaçao Tourism Board

 

Caleo

Het eiland zit vol no nonsense plekken om overdag het beste soulfood, oftewel kuminda krioyo, te eten zoals Plaza Bieu, maar in de avond moet toch die Taller Marmo-kaftan aan en is fijne tablescaping een must. De menukaart van Caleo is als een sirene die oproept een weelde aan gerechten te bestellen en gezamenlijk te delen. Little gem wrappers met edamame Jalapeño dip, wahoo tartaar en octopus tostada’s met limoen kosho: het is een samenkomen van smaken uit de regio en Westerse culinaire zeitgeist. Ook fijn: zusje MosaCaña’s vis taco’s en loaded fries van yuca (cassave). caleocur.com

Mosacana
©Caleo/Mosacaña

 

Meer reistips van Xaviera? Check de hotspots in Nice of Marrakesh.