vanessa-hudgens-droeg-vera-wang-op-haar-bruiloft-met-cole-tucker-midden-in-de-jungle-277886

Afgelopen weekend vond de bruiloft van Vanessa Hudgens en profhonkballer Cole Tucker plaats in Tulum, Mexico. De actrice ontmoette de atleet tijdens een Zoom-meditatie onder leiding van Jay Shetty, een voormalige monnik die in oktober 2020 auteur en lifestylegoeroe werd. “Ik was letterlijk op Zoom met mijn vriendin, en ik begon haar te vragen wie hij was. Ze had hem nog nooit gezien”, herinnert Hudgens zich. “Dus ik ging tussen alle namen kijken om te achterhalen hoe hij heette en vond hem op Instagram – de volgende dag stuurde hij een DM.”

Verloving onder de Eiffeltoren

Na drie jaar daten, in februari 2023, verloofden Vanessa en Cole zich onder de Eiffeltoren in Parijs. “Het is de meest romantische stad ter wereld”, zegt Vanessa. “Maar ik was erg verrast. Ik liet een hint vallen dat het de ideale plek zou zijn, maar vergat het een beetje omdat ik geen verwachtingen wilde hebben van de reis. Ik wilde gewoon genieten van wat het was en hij verraste me volledig.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Cole vroeg haar ten huwelijk met een smalle gouden ring met een ovaalvormige diamant. “Ik heb zeker hints gegeven voor mijn ring”, vertelt Vanessa. “Ik had zoiets van: ik wil een gouden ring met een ovale diamant. Iedereen die me kent, wist wat ik wilde. Dus dat vertelde ik hem, en hij ging nog een stapje verder en maakte het nog mooier dan ik dacht.”

Trouwen in Mexico

Toen het stel eenmaal verloofd was, stelden ze 2 december 2023 vast als trouwdatum en kozen ze als locatie de Azulik City of Arts in Tulum, Mexico. “Het planningsproces was zeker overweldigend”, geeft Vanessa toe. “Ik was nog nooit naar een bruiloft geweest zoals ik ‘m zou willen, dus ik moest out of the box denken. Een trouwlocatie vinden was het moeilijkst. Ik wist dat ik het niet op een strand, in een balzaal of in een schuur wilde doen. In plaats daarvan wilde ik omringd worden door de natuur.”

Vanessa volgde het Azulik Hotel eigenlijk al heel lang op Instagram. “Een van mijn heel goede vrienden had net een show op Broadway achter de rug, en hij vroeg me waar hij heen zou gaan voor een vakantie. Ik scrolde door Instagram vlak voordat hij belde, en ik had zoiets van: oh ga naar Azulik, die plek is zo freakin‘ mooi”, zegt ze. “Ik zei tegen Cole: misschien kunnen we hier op huwelijksreis naartoe gaan? We zouden zulke mooie foto’s kunnen maken. Wacht – misschien kunnen we hier trouwen?!'”

De jungle in

De actrice werkte op dat moment non-stop aan de nieuwste film in de Bad Boys-franchise, maar moest naar Tulum vliegen voor een rondleiding. “Ik had zoiets van: weet je wat, zelfs als het niet dat hotel is, weet ik zeker dat ik een ander hotel zal vinden dat zou kunnen werken”, zegt ze. “Ik wist ook dat ik ergens wilde trouwen waar het warm zou zijn – en onze tijd om te trouwen was kort, omdat Cole’s honkbalseizoen erg lang is. Dus ik ging naar het hotel en kreeg een lange rondleiding. Aan het einde zei ik: waar houden we onze ceremonie? Ze zeiden: oh, dat is in ons museum. Dat is 45 minuten de jungle in. Ik dacht: oké, dat klinkt heftig, maar ik denk dat ik het toch maar even ga bekijken.”

Ze ging diep de jungle in, op zoek naar de perfecte plek voor de ceremonie. “Een groot deel was langs een onverharde zandweg en ik dacht: we kunnen hier nooit onze bruiloft houden, hoe krijgen we ons hele gezelschap hier over deze hobbelige zandweg?” Maar toen Vanessa eenmaal bij het museum stopte en naar binnenliep, verdwenen al die twijfels snel. “Ik wist dat dit onze plek was”, zegt ze. “Het voelde alsof ik naar een soort utopie werd getransporteerd, zoals ik nog nooit eerder had meegemaakt. Het was grillig en magisch, en ik werd gewoon verliefd.”

De bruid vond haar weddingplanner Pia Lindstrom via haar vriend Alexander Ludwig, met wie ze samenwerkte aan Bad Boys. “Hij zei: probeer het gewoon, ze is geweldig. Ik denk dat jullie het wel met elkaar zouden kunnen vinden, maar zo niet, geen zorgen. Ze had de afterparty voor Sleepy Hollow gedaan en je kent mij en mijn obsessie voor alles wat griezelig is. We konden het goed met elkaar vinden, dus ik had zoiets van: cool, laten we rock ‘n’ roll doen!”

Bruidsjurk van Vera Wang

Voor haar trouwlook wilde Vanessa een jurk die strak, modern en sexy aanvoelde, geïnspireerd op de supermodellen uit de jaren negentig. Ze koos uiteindelijk voor een jurk van Vera Wang: een ivoorkleurige jurk met een lage halslijn en een diepe rugdecolleté. De sluier was van ivoorkleurige tule met een speciaal borduursel waarop stond ‘Mrs. T 2 december 2023′ in een gotisch lettertype.

Nadat ze haar stylist Jason Bolden een heleboel referentiefoto’s had gestuurd, bezochten de twee Vera Wangs atelier in New York. Vanessa liep door de winkel en trok een paar jurken aan die ze mooi vond – uiteindelijk was de jurk die ze koos voor haar ceremonie de eerste die ze paste. “Ik trok hem aan en hij was perfect: makkelijk, eenvoudig en chic”, zegt ze. “Het was precies wat ik wilde, maar we moesten ‘m natuurlijk een beetje opleuken en er wat extra liefde aan toevoegen zodat het speciaal was, alleen voor mij. Ik wilde dat het leek alsof ik zweefde en ik hield van de combinatie van cape en sluier”, zegt ze.

“Vera is een geweldige vriendin en supporter van me geweest”, zegt Vanessa. “Ik heb me altijd zo zelfverzekerd, sexy en vrouwelijk gevoeld in haar ontwerpen. En zo wil ik me voelen op mijn trouwdag. Ze heeft ook zo’n geweldig cv vol vrouwen die ze heeft gekleed voor de belangrijkste dag van hun leven, en ik had zoiets van: wie kan dat beter doen dan een vriendin?”

De bruid wist ook dat ze een dramatische sluier wilde. “Toen ik de cape zag, wilde ik die ook meteen passen”, zegt ze. “Ik hou van de etherische bohemien vibe, dat zal altijd een deel van mij zijn. Maar ik wilde niet dat het de hoofdzaak zou zijn.” Haar bruidsschoenen kwamen van Paris Texas. Cole droeg een off-white wollen jasje van Me by Canali met een zandkleurige broek en een wit katoenen overhemd. Hij maakte zijn look af met een gebroken witte zijden strik en schoenen van Louboutin.

De bruiloft van Vanessa Hudgens

De ceremonie vond buiten plaats op de locatie die Vanessa maanden eerder had uitgekozen, terwijl Jay Shetty – op wiens Zoom-meditatie het stel elkaar had ontmoet – de ceremonie leidde. “Mijn advies aan anderen is om elkaar niet van tevoren te zien, want elkaar voor het eerst bij het altaar zien was het emotioneelste moment van mijn leven”, zegt ze. “Ik viel letterlijk om toen ik Cole zag en moest diep ademhalen en mezelf dwingen om door te lopen omdat ik op de grond had kunnen vallen.”

De bruid en bruidegom schreven hun eigen geloften en lazen die voor in het bijzijn van ongeveer honderd vrienden en familieleden. “Het schrijven van mijn eigen geloften was belangrijk voor me”, zegt Vanessa. “Ik zou ook tegen iedereen willen zeggen: schrijf je eigen geloften en lees ze voor. Het is het mooiste ooit in een relatie om zo open, kwetsbaar en rauw te zijn voor alle mensen van wie je houdt om je liefde te verkondigen. Het is gewoon prachtig. Ik vond het geweldig.”

Na de ceremonie zag Vanessa een glimp van zichzelf in de spiegel en realiseerde ze zich dat ze het grootste deel van haar make-up eraf had gehuild. En dus ze sprong terug in de stoel voor een snelle touch-up. Vervolgens werd ze meegenomen voor portretten, na de ceremonie.

Tweede jurk

Terwijl het pasgetrouwde stel foto’s nam, genoten de gasten van cocktails. “We verplaatsten ons veel”, legt Vanessa uit. “Het diner vond plaats op een plek waar een heleboel bomen stonden. Er hingen boeketten aan de bomen en het voelde een beetje als een decor.” Nadat ze klaar was met de foto’s deed Vanessa haar cape en sluier af, maar ze hield haar trouwjurk aan voor het diner. “Ik vind het altijd zo jammer dat je je trouwjurk alleen voor de ceremonie en de foto’s draagt. Ik wilde ‘m echt langer dragen”, zegt ze.

Toen het diner voorbij was, kleedde Vanessa zich om voor de receptie. Ze wist dat ze voor dit deel van de avond iets superlichts en luchtigs wilde dragen – in haar woorden: een jurk die ze “in het rond kon gooien”. En dus koos ze voor nog een Vera Wang-jurk, dit keer gemaakt van macrame kant en zijden mousseline. “Ik had een jurk gevonden die het korsetlijfje had van de jurk die ik uiteindelijk heb gedragen”, legt ze uit. “Het was Frans kant met heel mooie iriserende steentjes erin. Het was superromantisch, maar de jurk puilde veel uit, dus ik vroeg of we de onderkant konden veranderen in chiffon en het superdoorschijnend en flirterig konden maken.” Voor haar receptieschoenen koos ze een paar Larroudé Vivienne-platforms.

Van Nelly tot Eminem

Na het eten, de speeches en de jurkenwissel van de bruid gingen de gasten naar een ander deel van de locatie waar een liveband speelde. “Ze waren geweldig”, zegt Vanessa. “Een van mijn echt goede vrienden deed een liedje voor ons genaamd Cole and V. En natuurlijk moesten mijn man en ik, als muziekgeobsedeerde mensen die we zijn, meedoen. Cole drumde en ik zong. Ik zou je niet eens kunnen vertellen wat we deden. Ik kende alleen het refrein van het nummer, we waren gewoon aan het riffen en aan het spelen en lol aan het maken. Het was een safe space met allemaal mensen die van ons houden, dus we konden niets verkeerd doen.”

Toen de band klaar was, kwam er een dj – die werkte met een afspeellijst die Cole had samengesteld – om het feest gaande te houden. “Hij draaide alle knallers en klassiekers van Nelly tot Eminem”, vertelt Vanessa. “We hebben een tijdje gedanst en toen hebben we midnight snacks gegeten, zoals tosti’s en pizza. En om 23.00 uur was alles klaar.”

De bruiloft van Vanessa Hudgens in foto’s

Als ze terugkijkt op de bruiloft is Vanessa nog steeds emotioneel. “Het was echt het meest magische weekend van mijn leven”, zegt ze. “Ik ben zo dankbaar dat we een privébruiloft konden hebben. Het hielp dat we de telefoons van iedereen hadden weggenomen. Het was geweldig, omdat ik tijdens het diner om me heen keek en iedereen met elkaar zag praten. Als ik er nu over praat, krijg ik tranen in mijn ogen. Ik had het niet beter kunnen wensen. Ik wist dat het magisch zou zijn, maar het overtrof mijn verwachtingen.”

De bruiloft van Vanessa Hudgens
©Jorden DeGaetano
1/19
Native Share
De bruiloft van Vanessa Hudgens
©Jorden DeGaetano
2/19
Native Share
De bruiloft van Vanessa Hudgens
©Jorden DeGaetano
3/19
Native Share
De bruiloft van Vanessa Hudgens
©Jorden DeGaetano
4/19
Native Share
De bruiloft van Vanessa Hudgens
©Jorden DeGaetano
5/19
Native Share
De bruiloft van Vanessa Hudgens
©Jorden DeGaetano
6/19
Native Share
De bruiloft van Vanessa Hudgens
©Jorden DeGaetano
7/19
Native Share
De bruiloft van Vanessa Hudgens
©Jorden DeGaetano
8/19
Native Share
De bruiloft van Vanessa Hudgens
©Jorden DeGaetano
9/19
Native Share
De bruiloft van Vanessa Hudgens
©Jorden DeGaetano
10/19
Native Share
De bruiloft van Vanessa Hudgens
©Jorden DeGaetano
11/19
Native Share
De bruiloft van Vanessa Hudgens
©Jorden DeGaetano
12/19
Native Share
De bruiloft van Vanessa Hudgens
©Jorden DeGaetano
13/19
Native Share
De bruiloft van Vanessa Hudgens
©Jorden DeGaetano
14/19
Native Share
Vanessa en Cole op hun grote dag
©Jorden DeGaetano
15/19
Native Share
Vanessa en Cole op hun grote dag
©Jorden DeGaetano
16/19
Native Share
Vanessa en Cole op hun grote dag
©Jorden DeGaetano
17/19
Native Share
Vanessa en Cole op hun grote dag
©Jorden DeGaetano
18/19
Native Share
Vanessa en Cole op hun grote dag
©Jorden DeGaetano
19/19
Native Share

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.