dit-zijn-de-mooiste-bikinitrends-voor-de-zomer-van-2023-en-zo-draag-je-ze-zelf-252330
©HANS VAN BRAKEL, VOGUE NEDERLAND, MEI 2023

De zomer is officieel in volle gang, de hoogste tijd dus om te investeren in een mooie bikini. Merken zoals Casablanca, Gestuz en Saks Potts hebben wat dat betreft de koers bepaald. De bikinitrends van 2022 waren nog ietwat ingetogen, maar dit jaar mogen we dan écht uitpakken. Denk aan bikini’s die zich helemaal om laten dopen in de stille luxe-trend, van de little black bikini (LBB) tot opvallende metallic bikini’s – of op de jaren ’70 geïnspireerde exemplaren. Ontdek hier de mooiste bikinitrends van 2023 , inclusief de beste exemplaren om te shoppen.

Bikinitrends 2023

Metallic

Shine bright like a metallic bikini. Dit is dé bikinitrend van 2023. Merken zoals Calvin Klein en Gestuz bieden ons de ultieme inspiratie. Ga voor een bikinibroek en -top in metallic of gebruik alleen één van die twee als je nét wat minder op wilt vallen. Een goudkleurige bikinitop met een zwart broekje bijvoorbeeld.

©Spotlight

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Retro jaren ’70

Liefhebbers van de jaren ’70 opgelet. Eerder schreven we er al over, maar gezien de bikini’s die we op de catwalk spotten kunnen we het nu bevestigen: mode uit de jaren ’70 is terug. En dat zien we in alles. Met name bikini’s in retro-print, aardekleuren en gehaakte crochet-stof leven helemaal op.

bikini trend 2023
©Spotlight

De little black bikini

Stille luxe is helemaal in, en dat zien we ook in de bikini-trends van dit jaar. Felkleurige bikini’s maken in 2023 plaats voor effen zwarte bikini’s. Het voordeel: een zwarte bikini gaat nooit uit de mode. Het nadeel: is er niet. Een little black bikini – bekend onder de titel LBB – is de perfecte optie voor wie van minimalistische mode houdt.

bikini trends zomer
©Spotlight

High waist bikini

Een high waist bikini is en blijft de meest tijdloze bikini-trend. Een hoog broekje, het liefste eentje die boven de navel komt, is niet alleen erg mooi om te zien; het is ook lekker comfortabel.

©Spotlight

Wild side

Last but not least: dierenprint. Van zebraprint tot panterprint tot een mix van alle dierenprints. Een dierenprint bikini laat niet alleen je wilde kant zien, maar blijft ook nog eens voor altijd on-trend. Laat deze zomer dus je spirit animal los. Inspiratie nodig? Bekijk de onderste beelden.

bikini dierenprint

Spotlight

Shop hier onze favoriete bikini’s

Ganni bikinitop 

©De Bijenkorf

Bikinitop met panterprint, € 95

Ganni bikinibroek 

bikinibroek
©De Bijenkorf

Bikinibroek met panterprint, € 95

Aya Label bikinitop

bikini top zwart
©De Bijenkorf

Zwarte bikinitop, € 53

Sam Friday bikinislip

©De Bijenkorf

Zwarte bikinibroek, € 42

Calvin Klein triangle bikinitop

bikini metallic
©Calvin Klein

Metallic top, € 54,90

Calvin Klein bikinislip

©Calvin Klein

Metallic bikinislip, € 44,90

Seafolly bikinitop 

©De Bijenkorf

Seafolly, € 65

Seafolly high waisted bikinislip

high waist bikini
©De Bijenkorf

Seafolly, € 65

Banana Moon bikinitop 

bikinitop
©De Bijenkorf

Bikinitop, € 57,25

Banana Moon bikini broek

Bikinibroek
©De Bijenkorf

Banana Moon, € 42,50

Vogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site.