voorkom-verbrande-lippen-met-deze-fijne-lippenbalsems-met-spf-257438
©Emil Pabon, Vogue Nederland, oktober 2022

Verbrande lippen: het gebeurt soms sneller dan je denkt. Niet alleen je huid, maar ook je lippen kunnen namelijk flink verbranden door blootstelling aan de zon. Dit is niet alleen heel pijnlijk, maar kan ook op de lange termijn voor veel schade zorgen. Om verbranding te voorkomen, is het slim om gebruik te maken van een lippenbalsem die niet alleen verzacht en hydrateert, maar waar ook SPF in verwerkt zit.

Lippenbalsems met SPF

Ben je vanwege het huidige warme weer nog op zoek naar de fijnste lippenbalsem met SPF? Wij zetten onze favorieten voor je op een rij, van drogistfavoriet Purol tot het duurzamere Aesop, zodat je tijdens je volgende strandbezoek met alle rust in de zon kunt liggen.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Purol Sun Lippenstick

Naast de verzachtende werking beschermt deze lippenbalsem van drogistfavoriet Purol je lippen ook optimaal tegen de zon. In een handige chapstick.

Purol Sun Lippenstick
©Etos

Lippenbalsem met SPF 30, € 3,29

Blistex Ultra Lippenbalsem

Zoals altijd komt Blistex to the rescue met deze beschermende lippenbalsem met SPF 50+, perfect voor de dagen met hoge zonkracht.

Blister Ultra Lipbalsem met spf
©Bol.com

Lippenbalsem met SPF 50+, € 7,69

Avène Lip Balm

Mocht je gevoelige lippen hebben, dan is deze lippenbalsem met een hoge beschermingsfactor van SPF 50+ van Avène de juiste keuze.

Verzorgende lipbalsem met spf van Avene
©Bol.com

Lippenbalsem met SPF 30, € 14,99

Ultra Violette Sheen Screen Hydrating Lip Balm

Deze lippenbalsem is ideaal als je een lichte tint aan je lippen wil toevoegen. Je kunt kiezen uit drie kleuren en een transparante variant. In de formule zit SPF 50+, dus hij beschermt ook heel goed tegen de zon.

Lippenbalsem van Ultra Violette
©De Bijenkorf

Lippenbalsem met SPF 50, € 19

Aesop Protective Lip Balm

Een balsem met uva- en uvb-filters om de lippen te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon, terwijl botanische oliën verzachten, hydrateren en voeden.

Lippenbalsem met spf van Aesop
©De Bijenkorf

Lippenbalsem met SPF 30, € 17

Paula’s Choice Lipscreen

Deze lippenbalsem met SPF 50 is vrij van parfum en beschermt tegen schadelijke uv-stralen. Naast bescherming biedt dit product hydratatie én verzacht het droge, schrale lippen.

Paula's Choice
©Paula’s Choice

Lippenbalsem met SPF 50, € 14

Toch verbrande lippen?

Voorkomen is beter dan genezen, maar mochten je lippen toch verbrand zijn, dan kun je het volgende doen. Vergeet naast deze tips ook niet om voldoende water te blijven drinken om de huid van voldoende vocht te voorzien.

Vocht inbrengende crèmes 

Vocht inbrengende crèmes met ingrediënten als amandelolie, sheaboter en bijenwas zorgen voor verzachting van de pijn, maar bevorderen óók het genezingsproces. Wij deelden eerder al onze favoriete lippenbalsems die je lippen helpen herstellen.

Aloë vera

Net als voor de huid heeft aloë vera een hydraterend en verkoelend effect op je lippen. Gebruik een gel met 100 procent aloë vera om de klachten van verbranding zo snel mogelijk te verminderen.

Magere melk

De eiwitten in magere melk vormen een laagje dat de pijn verzacht. Daarnaast zorgt dit laagje ervoor dat je zenuwuiteinden beschermd blijven. Dit werkt niet alleen bij pittig eten, maar ook bij verbrande lippen.