voor-op-het-strand-of-in-de-stad-de-stijlvolste-teenslippers-die-je-deze-zomer-wil-dragen-257576
©Spotlight

Hét schoeisel dat moeiteloze stijl en relaxte luxe tijdens de zomer belichaamt? Dat zijn toch wel de teenslippers. Of je ze nu draagt op zandstranden of stadsstraten, deze veelzijdige sandalen zijn ondertussen geëvolueerd van een bescheiden slipper tot een minimalistisch modestatement.

De modeschoen van de zomer: teenslippers

Met hun luchtige charme hebben teenslippers hun plaats verstevigd als de ultieme zomerschoen. Of je nu over de boulevard flaneert of een middag op het terras vertoeft, de slipper is de perfecte combinatie van stijl en comfort. Dat laatste kan ook haast niet anders: de teenslipper is van oudsher bedoeld als zomerschoen waarbij eenvoud en functionaliteit voorop staan. Van de Japanse zōri tot de Braziliaanse Havaianas, in verschillende culturen is deze slipper een favoriet als het gaat om gemakkelijk schoeisel.

Tegenwoordig zijn ze meer dan alleen je go-to slipper voor onder je dagelijkse casual look. Verschillende ontwerpers gingen de uitdaging aan om de teenslipper een modestatement te maken – zelfs voor tijdens een avond uit. Zo zagen we de flip flops in de lente-/zomershow van onder meer Burberry, The Row en Gabriela Hearst. Hier werden de sandalen verrassend genoeg niet met een casual outfit gecombineerd, maar met een chique feestlook.

teenslippers runway burberry Gabriela hearst
©Spotlight
Burberry, Gabriela Hearst

Naast dat de teenslipper een tijdloos item is voor je garderobe, is het vaak ook nog eens een meer duurzame schoen. Veel merken kiezen voor milieuvriendelijkere materialen voor de slipper, zoals gerecycled rubber of veganistisch leer. Ben je nog op zoek naar een paar multi-inzetbare flip flops? Hieronder zetten we drie van onze favoriete stijlvolle exemplaren op een rij.

Shop de teenslipper hier

Rubberen teenslippers van Havaianas 

Denk je aan teenslippers, dan denk je aan Havaianas. De betaalbare slippers van het Braziliaanse merk favoriet onder het publiek tijdens de modeweken. Logisch, want met de flip flops kun je comfortabel heel wat kilometers afleggen.

 

havaianas teenslippers
©De Bijenkorf

Havaianas slim slipper met logo, € 29

Groene teenslippers van Sleepers

We hebben allemaal meer groen nodig in ons leven, aldus Sleepers. Extra fijn: de zolen (gemaakt van hoogwaardig rubber) van deze slippers passen zich aan aan de unieke vorm van je voet.

sleepers slim green flip flops
©Sleepers

Sleepers slim green flip flop, € 39

Teenslippers met kitten hak van Toteme

Ben je toch op zoek naar een iets feestelijkere teenslipper? Ga dan een tikkeltje de hoogte in met deze teenslippers met kitten-heel.

toteme teenslippers kitten hak
©Farfetch

Toteme teenslippers met kitten hak, € 360

Vogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site.