Met Paris Fashion Week in volle gang is Parijs momenteel de plek waar je wil zijn – alleen al om in het wild de beste streetstylelooks te spotten waarmee de straten volstromen. Uiteraard met de nodige pauzes tussendoor, wanneer je het liefst neerstrijkt in een stijlvol restaurant waar de lekkerste geuren uit de (al dan niet Franse) keuken je neus binnendringen. Reden genoeg om de beste restaurants in Parijs onder elkaar te zetten.
Restaurants Parijs geselecteerd door Vogue
Culinair journalist Mara Grimm selecteert voor Vogue zeven van haar favoriete restaurants in de stad die ze deels haar thuis mag noemen. Hier wil je eten in Parijs.
Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.
Yam’Tcha – een Chinese ster
Bij Yam’Tcha combineert chefkok Adeline Grattard de Chinese en de Franse keuken. Haar kookstijl is elegant en origineel. Ik zou je niet snel adviseren om in Parijs geen wijn bij je lunch te bestellen, maar hier doe ik dat wel: Adelines man Chi Wah Chan schenkt bij elke gang namelijk een andere unieke thee die hij zelf uit China haalt. Er is een vast menu, maar dat is zo slim opgebouwd dat je na een gang of zes opgeladen, licht ontroerd en vol energie de deur uitloopt, klaar voor nog meer Parijs. P.S. Mocht je geen tafel kunnen bemachtigen: bij hun theewinkel in Rue Sauval koop je behalve de mooiste thee van de stad ook steengoede bao’s.
Yam’Tcha, 121 Rue Saint-Honoré, 2e arrondissement

Les Arlots – de perfecte buurtbistro
Les Arlots ziet eruit als een eenvoudige buurtbistro, maar geloof me: er zijn weinig plekken in Parijs waar je beter eet dan hier. Chefkok Thomas Brachet maakt een verrukkelijke terrine en ook het cultgerecht saucisse-puree mag je niet missen. Erbij drink je natuurwijnen van sommelier Tristan Renoux. Ook fijn: het is maar tien minuten lopen vanaf Gare du Nord.
Les Arlots, 136 Rue du Faubourg Poissonnière, 10e arrondissement

Septime – voor groenten in de hoofdrol
Septime staat al jaren in de lijst met beste restaurants ter wereld. En terecht. In deze lichte zaak spelen groenten een grote rol; vlees en vis worden in de meeste gerechten vooral gebruikt als smaakmakers. Laatst at ik er bijvoorbeeld geroosterde tomaat met saus op basis van kippenbouillon. Een tafel bemachtigen gaat trouwens niet zomaar. Reserveringen openen steeds drie weken van tevoren. Wil je bijvoorbeeld op 22 maart reserveren? Zorg dan dat je op 1 maart achter je laptop zit.