new-york-milaan-of-toch-parijs-deze-citytrip-past-het-best-bij-jou-op-basis-van-je-sterrenbeeld-286442
©Jorin Koers, Vogue Nederland, maart 2024

Zin om een stedentrip te maken? Snappen we. Toch kan het kiezen van een bestemming een beproeving zijn. Waar ga je heen? Ga je voor kunst, cultuur of voor lekker eten? Je zou jouw eerstvolgende citytrip kunnen laten afhangen van je sterrenbeeld. Welke bestemming matcht met jouw horoscoop en waarom? We voorzien je van reisinspiratie op basis van de sterren.

Deze citytrip past bij jouw sterrenbeeld

Ram

Zin in een citytrip? Overweeg Lissabon eens als bestemming. De hoofdstad van Portugal heeft alles wat je van een citytrip mag verwachten: een prachtige historische binnenstad, hippe buitenwijken, talloze restaurants, bars en een bruisend nachtleven. De steile straten van Lissabon houden jou als het actiefste sterrenbeeld van allemaal écht niet tegen om alle must-see’s en -do’s van de stad af te strepen.

Stier

De Stier is in haar element als haar zintuigen optimaal geprikkeld worden. En dan het liefst met goed, smaakvol eten. En waar kan dat beter dan in Bologna, de culinaire hoofdstad van Italië? Deze stad wordt niet voor niets ‘de buik van Italië’ genoemd. Je eet er de lekkerste, verse pastasoorten, mortadella en de ultieme specialiteit van de stad: ragù alla bolognese.

Tweelingen

De ultieme citytrip voor Tweelingen is er eentje die net zo veelzijdig is als het sterrenbeeld zelf: Londen. Met jouw brede interesses en energieke persoonlijkheid is jouw ultieme bestemming er eentje waar je écht niet stil hoeft te zitten. In Londen hoeft dat gelukkig ook niet, want de stad barst van de gezellige winkelstraten, hippe bars, inspirerende musea en talloze bekende attracties. Als liefhebber van een goed feestje zit je hier ook goed, want het Londense nachtleven is bruisend en net zo veelzijdig als de rest van de stad.

Kreeft

Als hopeloze romanticus is er voor de Kreeft maar één optie: Parijs. De stad is het thuis van talloze liefdesverhalen die door de geschiedenis zijn geschreven, en wordt dus niet voor niets ‘de stad van de liefde’ genoemd. Ook is de stad uiteraard een bezoekje waard vanwege de fantastische architectuur, de hippe wijken, de mode en het lekkere eten.

Leeuw

Hoe kan het ook anders: de citytrip voor dit sterrenbeeld gaat naar New York. De stad waar talloze mensen naartoe komen in de hoop het daar te maken, móét op het lijstje van de minstens zo iconische Leeuw. Eenmaal daar is er zo gigantisch veel om te ontdekken (en te delen met je volgers op social media).

Maagd

Als de Maagd op pad gaat, dan wil ze het liefst volledig tot rust komen. Even opladen, en de stress van het dagelijkse leven van zich laten afglijden. En waar kan dat beter dan in Praag? Deze stad kent talloze spa-hotels, maar ook thermale baden zijn er in de stad genoeg. Tussen het cultuur snuiven door – want ook op dat vlak heeft Praag genoeg te bieden – kun je ultiem tot rust komen.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Weegschaal

Als het trendgevoeligste sterrenbeeld van de dierenriem, is Milaan voor jou de place to be. Deze modestad barst van de mooie, hippe mensen. Je doet er eindeloos inspiratie op voor nieuwe looks en kunt je hart ophalen tijdens het shoppen. Maar Milaan heeft uiteraard meer te bieden dan enkel mode; je vindt er ook talloze musea, hippe bars en fantastische restaurants.

Schorpioen

De Schorpioen zoekt graag de rust op in de hectiek van alledag. Heb je er weleens over nagedacht om Reykjavik te bezoeken? De stad kent vele bezienswaardigheden, en het spotten van walvissen is binnen handbereik. Overweeg ook zeker een iets langer tripje, en pak meteen een stukje IJslands platteland mee. Want alleen daar maak je de kans om de magie van het noorderlicht te aanschouwen.

Boogschutter

Jij bent in je element als je je volledig kunt onderdompelen in een andere cultuur. En waar kan dat beter dan in Marrakech? De levendige stad heeft alles van je 1001 dromen: oude gedeeltes, modernere plekken, de natuur is prachtig en aan avontuur geen gebrek. Het is er sprookjesachtig mooi, op een manier die je in het westen niet gauw tegenkomt.

Steenbok

Jij bent dol op bestemmingen waar je je kunt laten meeslepen door de geschiedenis van de stad. Dat kan fantastisch in het Kroatische Dubrovnik, een van de best bewaarde historische steden ter wereld. Je kunt een wandeling maken over de oude stadsmuren, die volledig om de oude stad lopen en interessante verhalen met zich mee dragen. Ondertussen kijk je uit over de Adriatische zee. Een must-visit voor wie compleet wegdroomt bij het decor van Game of Thrones.

Waterman

Als innovatief sterrenbeeld laat je je graag inspireren tijdens een citytrip. Denk eens aan Helsinki. Je merkt overal in de stad dat er artistieke, creatieve mensen aan het werk zijn geweest om oude technologieën nieuw leven in te blazen. Een ideale stad om lekker rond te struinen en je te laten inspireren door de creatieve, vernieuwende ideeën die je tegenkomt. Daarnaast kun je er heerlijk shoppen, eten en kent de stad vele musea die het bezoeken waard zijn.

Vissen

Sprookjesachtig met een fantastische ligging aan het water: dat is de Portugese havenstad Porto. Nippend aan een glaasje port kun je genieten van het prachtige uitzicht. Het historische centrum van de stad prijkt op de werelderfgoedlijst van Unesco, en dat is niet voor niets. Waar je ook kijkt, het ziet er fantastisch uit. Porto is voor de dromerige Vissen absoluut een bezoekje waard.

Bente de Bruin is journalist, astrologie-expert en auteur van het boek ‘Het staat (niet alleen) in de sterren’. Voor Vogue.nl duidt ze astrologie-onderwerpen en verbindt ze sterrenbeelden aan stijl, trends, (liefdes)relaties en carrièrekeuzes.