goede-voornemens-voor-2024-deze-passen-het-best-bij-jouw-sterrenbeeld-283049
©Vogue Living, Roger Neve

Van beter voor jezelf zorgen tot je huis een make-over geven of je meer gaan verdiepen in spiritualiteit. Er zijn zoveel dingen die je misschien beter of anders wil. Ben jij door alle goede voornemens de focus nu al kwijt? De sterren gaan je helpen. Dit zijn de goede voornemens die passen bij jouw sterrenbeeld zodat jij weet welke je gaat volhouden en welke je beter kunt laten gaan.

Dit zijn de goede voornemens die passen bij jouw sterrenbeeld

Ram

Jij bent het sportiefste teken van de dierenriem. Als geen ander heb jij het nodig om lekker te bewegen en je energie kwijt te kunnen. Toch merk je dat je er soms minder plezier uithaalt, simpelweg omdat je standaard dezelfde sportlessen volgt. Tijd voor iets nieuws. Ga aan de slag met nieuwe work-outs of switch van sportschool. Zo krijg je de kans om te ontdekken wat jouw vuur weer kan laten branden. Of dat nu een uitdagende of juist heel ontspannende sport is.

Stier

Jij houdt van een luxe leven en mooie spullen. Hoewel je er prima in slaagt altijd een goede reden te bedenken om iets te kopen (of te boeken), weet je dat het geen kwaad kan om wat te minderen. In ieder geval het eerste deel van het jaar… Verleg je focus van shoppen naar fijne, gratis uitjes, zoals tijd doorbrengen in de natuur. Als aardeteken vind jij in het bos de ultieme rust.

Tweelingen

Jouw goede voornemen voor dit jaar? Die nieuwe hobby een keer wél volhouden. Je hebt brede interesses en vindt veel leuk, maar meestal is dat van korte duur. Want dan heb je alweer iets anders leuks op het oog… Ontzettend zonde, want vaak heb je het abonnement, alle benodigdheden of de complete cursus behorend bij je nieuwe hobby al aangeschaft. Time for a change. Hou vol en ontdek hoe het is om ergens écht goed in te worden.

Kreeft

Je zorgt geweldig voor anderen en zorgt dat jouw bezoek nooit iets tekortkomt, maar hoe goed zorg je voor jezelf? Ook jij verdient dat. Verdiep je dit jaar in de fijnste manieren om voor jezelf te zorgen, of dat nu sporten, naar de spa of lekker uitgebreid koken is.

Leeuw

Jij bent het creatiefste sterrenbeeld van allemaal, maar hoeveel tijd besteed je nu echt aan creatieve hobby’s? En dat terwijl het je juist zoveel goed doet. Je bent ultiem in je element als je danst, zingt, schildert of boetseert. Maak er tijd voor.

Maagd

Het is tijd om je comfortzone te verlaten. Soms kun je zo druk zijn met het perfectioneren van jezelf en je leefomgeving, dat er eigenlijk nog maar weinig over is om echt te kunnen verbeteren. Daarom is het hoog tijd voor iets nieuws. Neem je voor om iedere maand iets te doen wat je nog nooit hebt gedaan. Er is maar één regel: doe niet te veel research van tevoren. Het moet wel spannend blijven.

Weegschaal

Als Weegschaal ben je verliefd op de liefde en op mensen om je heen. Het allerliefst heb je altijd gezelschap, maar is dat wel om de juiste redenen? Jouw goede voornemen voor dit jaar is om jezelf mee op date te nemen. Wat vind jij leuk om te doen? Waar wil je al tijden naartoe? Dat is het plan voor date nummer één. Aan het einde van dit jaar ben jij een pro in genieten in je eentje.

Schorpioen

Schorpioen, dit is het jaar dat jij je kwetsbaar op mag stellen. Hoewel het in je aard zit om je diepste, donkerste gevoelens vooral voor jezelf te houden, is het delen hiervan een onmisbare stap naar een diepere verbinding met de mensen van wie je houdt. Al gauw zul je merken dat zélfs jij er veel baat bij hebt.

Boogschutter

Zorg voor spanning in je leven, dichtbij huis. Als Boogschutter kun je oneindig het gevoel hebben dat het leven pas echt leuk is als je op reis bent. Daardoor kun je je thuis, in het gewone dagelijkse leven, een beetje ongeïnspireerd voelen. De oplossing? Zorg voor avontuur. Geef je huis een make-over, start een nieuwe hobby of ga actief op zoek naar nieuwe vrienden. Het avontuur wacht (en is dichterbij dan je denkt).

Steenbok

Het liefst ben jij altijd nuttig bezig en werk je aan je toekomst. Daar moet je dit jaar zeker niet mee stoppen, maar er is iets wat je kunt doen om nóg meer uit je tijd te halen: plan ontspanningsmomenten in. Zo benader je ontspanning als een van de to do’s op je lijstje en weet je zeker dat je profiteert van de talloze voordelen van voldoende ontspanning. Work hard, rest hard.

Waterman

Als rasechte Waterman voel jij je op je best als je handelt vanuit een groter doel. Het liefst bereik je dat doel met gelijkgestemden om je heen en werken jullie samen naar het eindresultaat toe. Gebrek aan zo’n gezamenlijk doel kan je je ongeïnspireerd laten voelen. De oplossing? Vrijwilligerswerk. Wat je doet, hoe vaak en hoe groots het doel waar je naartoe werkt, maakt niets uit. De motivatieboost zal je goed doen.

Vissen

Vissen voelen zich van nature verbonden met de spirituele wereld, maar wat betekent dat eigenlijk? Misschien voelt spiritualiteit voor jou vooral als iets heel zweverigs, iets wat niet bij je past. Of dat echt zo is, zou je dit jaar eens moeten ontdekken. Diep van binnen zit het aangeboren talent om je spiritueel te ontwikkelen. En omdat spiritualiteit zo’n breed begrip is, is er vast wel een manier te ontdekken die wel bij jou past.

Bente de Bruin is journalist, astrologie-expert en auteur van het boek ‘Het staat (niet alleen) in de sterren’. Voor Vogue.nl duidt ze astrologie-onderwerpen en verbindt ze sterrenbeelden aan stijl, trends, (liefdes)relaties en carrièrekeuzes.