dit-zegt-je-sterrenbeeld-over-jouw-ideale-invulling-van-de-feestdagen-277915
©Ellen von Unwerth, Vogue Nederland, december 2022

Kijk jij al uit naar de feestdagen, of zou je het liefst nu een vliegticket naar de andere kant van de wereld boeken? Je sterrenbeeld verklapt een hoop over jouw ideale invulling van de feestdagen. Eens zien of deze matcht met je daadwerkelijke plannen…

De ideale feestdagen op basis van je sterrenbeeld

Ram

Voor de Ram hoeft het allemaal niet zo traditioneel. Uren tafelen is niet voor jou weggelegd; jij wil iets dóén en hebt er dus ook geen moeite mee om in december op vakantie te gaan. Blijf je toch thuis? Dan zal je op zoek gaan naar manieren om de gebruikelijke planning iets avontuurlijker te maken. De feestdagen hoeven er absoluut niet ieder jaar hetzelfde uit te zien voor jou; het liefst geef je er een actieve draai aan.

Stier

De feestdagen zijn voor de Stier hét moment van het jaar, aangezien dan alle zintuigen worden geprikkeld. Jij voelt, proeft en ruikt – zo lijkt het soms – intenser dan ieder ander. Daarom geniet je zo intens van de feestdagen, die bol staan van de versgebakken koekjes, viergangendiners en de nostalgische geur van dennennaalden. En dan hebben we het over de cadeaus nog niet eens gehad…

Tweelingen

Tweelingen zijn de sociale vlinders onder de sterrenbeelden. Dat komt fantastisch uit in december, want dat is immers waar deze periode om draait. Je geniet intens van zo veel mogelijk sociale activiteiten. Van familie naar familie en de avond nog even afsluiten bij wat vrienden? Niets is te gek voor jou. Waar een ander na de feestdagen verlangt naar rust, kijk jij alweer uit naar oud en nieuw.

Kreeft

De Kreeft houdt van thuis zijn, van familie om haar heen en van het warme gevoel wat daarbij hoort. Daarom ben jij helemaal in je element tijdens de feestdagen. Omdat de Kreeft zo zorgzaam is, komt het bezoek bij jou thuis absoluut niets tekort. Nog iets te eten? Nog iets te drinken? Een warm dekentje voor op de bank na het eten? Wordt geregeld.

Leeuw

De Leeuw geniet van ieder moment waarop ze zich kan opdoffen. Je geniet ervan als niet alleen jij, maar ook je gezelschap overduidelijk z’n best heeft gedaan om er mooi uit te zien. Daarbij doet een mooi aangeklede eettafel en een heleboel gezelligheid je enorm goed. De sfeer hoeft overigens niet per se huiselijk te zijn, als alles er maar tiptop verzorgd, feestelijk en – als het even kan – een beetje luxe uitziet. (Dat werkt ook gewoon het best op Instagram.)

Maagd

Als er íets zeker is, dan is het dat de Maagd de feestdagen van A tot Z gepland heeft. Jij laat niets aan het toeval over en zorgt dat er ongetwijfeld genoeg te eten is voor iedereen. Maar of je er zelf ook echt plezier aan beleeft, is nog maar de vraag. De perfectionistische aard van dit sterrenbeeld maakt dat de feestdagen vermoeiend kunnen zijn. Stiekem kijkt de Maagd het meest uit naar wanneer de feestdagen weer achter de rug zijn (en de rommel weer is opgeruimd). Eindelijk… rust.

Weegschaal

De Weegschaal kan zich behoorlijk zorgen maken in de aanloop naar de feestdagen. Als er iemand conflictvermijdend is, dan ben jij het wel. En helaas is de kans op een conflict tijdens de feestdagen toch wel echt aanwezig. Moeilijke gesprekken tijdens het diner, meningsverschillen tussen familieleden of aanhang die zich niet helemaal welkom voelt; de Weegschaal griezelt ervan. Toch geniet je vooral van je dierbaren om je heen en van de prachtige lampjes als het buiten donker wordt. En als het dan toch misgaat, is de Weegschaal direct dé aangewezen persoon om het issue weer op te lossen. Niemand is zo objectief als jij.

Schorpioen

De Schorpioen kiest het liefst zelf hoe zij de feestdagen doorbrengt. Jij gaat niet met een fake smile aan het diner zitten om vervolgens de vervelende grapjes van die ene oom te negeren. Je houdt namelijk niet van doen alsof, maar ziet de feestdagen als hét moment om je te omringen met mensen van wie je houdt en die je graag ziet. Als er geen andere optie is dan doen alsof, dan trekt de Schorpioen zich liever terug.

Boogschutter

De Boogschutter is het liefst op reis tijdens de feestdagen. Rustige, voorspelbare feestdagen zijn niets voor jou. Dat wil echter niet zeggen dat je de decembervreugde het liefst ontvlucht; je ervaart deze juist graag vanuit nieuwe perspectieven. Daarnaast ben je dol op de positieve, gezellige sfeer die voelbaar is rondom de feestdagen. Je draagt hier graag aan bij door anderen te helpen en persoonlijke cadeautjes te kopen voor de mensen om je heen – zelfs vanaf een enorme afstand.

Steenbok

Voor de Steenbok zijn tradities heel belangrijk. Daarom zien de feestdagen er voor jou uit zoals ze er altijd uit hebben gezien. De kans is daarnaast groot dat het menu ieder jaar hetzelfde is, maar als jij je bemoeit met de organisatie, kun je er wél van uitgaan dat het fantastisch georganiseerd is.

Waterman

De Waterman geeft niets om traditie en pakt zaken op een eigen, unieke manier aan. Het kan dus zomaar dat je niets geeft om de feestdagen, of dat het feest bij jou op een geheel eigenzinnige manier gevierd wordt. Misschien omdat je niet zo veel geeft om ‘hoe het hoort’. Ga je de feestdagen vieren bij een Waterman thuis? Dan is het goed om het onverwachte te verwachten. Wie weet is er geen planning en kijken jullie ter plekke waar jullie zin in hebben.

Vissen

De fantasierijke Vissen genieten ervan om zich volledig in de decembergedachte onder te dompelen. In deze periode is dit sterrenbeeld nog meer dan anders bezig met wat ze voor een ander kan betekenen. Zo schuif je met liefde een extra stoel aan tijdens het diner om de buurvrouw mee te laten eten, of doneer je een lading zelfgebakken koekjes aan de voedselbank.

Bente de Bruin is journalist, astrologie-expert en auteur van het boek ‘Het staat (niet alleen) in de sterren’. Voor Vogue.nl duidt ze astrologie-onderwerpen en verbindt ze sterrenbeelden aan stijl, trends, (liefdes)relaties en carrièrekeuzes.