cadeau-inspiratie-nodig-een-gift-guide-met-tips-voor-alle-sterrenbeelden-276140
©Jasper Abels, Vogue Nederland, december 2023

Het einde van het jaar nadert en dat betekent dat je misschien op zoek bent naar cadeaus voor de mensen die je liefhebt. Of dat je zélf een verlanglijstje aan het samenstellen bent. Hoewel het voor de een zo gepiept is om hét perfecte cadeau te vinden (voor een ander of jezelf), kan het voor de ander knap lastig zijn. Haal eens inspiratie uit de sterren. Wat je het best kunt geven aan een Stier of Weegschaal, lees je hieronder: wij zetten cadeautips voor alle sterrenbeelden op een rij.

Cadeautips voor alle sterrenbeelden

Ram

Ram is actief en altijd in beweging. Dit sterrenbeeld barst van de energie en springt vol enthousiasme in ieder nieuw avontuur. Dat is interessante informatie, die van pas kan komen bij het uitzoeken van een cadeau. Wat dacht je van een activity tracker of een nieuwe sportlegging? Je kunt het overigens ook over een andere boeg gooien. Heb jij het idee dat ‘jouw’ Ram wel even op de rem mag trappen? Help hem daarbij door een fijn selfcare-pakketje samen te stellen. Zo, even rust.

fitbit
©Bol.com

Fitbit Charge 6 horloge met stappenteller, € 129

Stier

De zintuigen van de Stier zijn sterker dan die van wie dan ook. Stieren zijn gevoelig voor geurtjes en geluiden, maar hechten ook veel waarde aan hoe iets voelt. Speel daarop in. Prikkel de zintuigen van de Stier door een etentje cadeau te geven, een heerlijk parfum uit te zoeken of doe een zacht kleed van een luxe stof cadeau. Comfort is key voor de Stier!

Chanel parfum
©De Bijenkorf

Chanel N19 Poudré eau de parfum, € 157

Tweelingen

Tweelingen zijn nieuwsgierig. Ze weten van elk onderwerp wel iets af. Die kennis komt natuurlijk niet zomaar aanwaaien. Met hun brede interesses maak je Tweelingen enorm blij met een goed boek, een vragenspelletje of een cursus of training. Let wel: Tweelingen zijn snel afgeleid, dus houd ook daar rekening mee bij het uitzoeken van een cadeau.

Britney spears
©Bol.com

Autobiografie The Woman In Me van Britney Spears, € 22,99

Kreeft

Als de huismus van de dierenriem maak je de kreeft blij met een interieurcadeau. Een zachte sprei voor op bed, mooi servies of kaarsen voor dat extra knusse gevoel.

and other stories kaars
©&Other Stories

Geurkaars Sicilian Sunrise van &Other Stories, € 25

Leeuw

Leeuwen zijn dol op grootse gebaren, dus kies voor een persoonlijk cadeau. Ze vinden het verhaal achter jouw cadeau misschien nog wel leuker dan het product zelf. Daarnaast zijn Leeuwen dol op opvallen. Met een statementsieraad maak je ze dan ook dolblij.

Hugo krait ring
©Hugo Kreit

Submarina ring van Hugo Kreit, € 300

Maagd

Maagden houden niet van rommel, dus ze zijn dol op cadeaus waarmee ze (nog meer) orde in hun leven kunnen aanbrengen. Dit sterrenbeeld is ook dol op praktische cadeaus. Zodra je denkt: ‘Dát is handig’, dan zit je voor de Maagd goed.

ferm living organiser
©De Bijenkorf

Metalen organiser van Ferm Living, € 79

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Weegschaal

Het sterrenbeeld Weegschaal wordt geassocieerd met schoonheid. Weegschalen zijn dol op beauty, maar ook op kunst. Een cadeau uitzoeken voor de Weegschaal is dan ook niet heel lastig. Alles wat met selfcare te maken heeft, is al goed. Daarnaast maak je ze met een mooi koffietafelboek over hun favoriete kunstenaar of ontwerper ook dolblij.

Giorgio armani masker
©De Bijenkorf

Giorgio Armani Beauty Crema Nera Volcanic gezichtsmasker, € 211,60

Schorpioen

Schorpioenen worden blij van mysterieuze cadeaus. Zoals van een goed boek dat je tot de laatste pagina in z’n greep houdt. Maar vergeet ook de andere kant van de Schorpioen niet. Zo zijn intieme cadeaus ook een goed idee. Denk aan een satijnen kamerjas of lingerie (alleen als dat gepast is, uiteraard).

intimissimi satijnen kamerjas
©Intimissimi

Zijden en satijnen kamerjas van Intimissimi, € 169,90

Boogschutter

Boogschutters houden van ontdekken. Reizen doen ze graag, net als zich verdiepen in andere culturen. Misschien heeft de Boogschutter wel een reis op de planning staan. Ga na wat hij of zij goed kan gebruiken. Denk aan items als een reis(dag)boek of een polaroidcamera.

polaroid camera
©Bol.com

Fujifilm Instax Mini LiPlay polaroidcamera, € 151,05

Steenbok

Het sterrenbeeld Steenbok is georganiseerd en doelgericht. Zo zijn ze gek op planners, agenda’s en om het af te maken een luxe pen om mee te schrijven. Zo lang een cadeau praktisch is, is de Steenbok blij.

Swarovski pen
©De Bijenkorf

Swarovski Crystalline pen met kristal, € 55

Waterman

Watermannen houden van alles wat apart en anders is. Je maakt dit sterrenbeeld dan ook blij met een bijzonder cadeau. Iets wat innovatief is; een gerecycled product of een gadget die verbazing oproept. Dan zit je bij de Waterman goed.

create speaker tafel
©Bol.com

Create bluetooth-luidsprekertafel en draadloze smartphone-oplader, € 154,95

Vissen

Vissen zijn de dromers van de dierenriem. Ze kunnen enorm met hun hoofd in de wolken zitten. Voor een ander misschien niet te begrijpen, maar Vissen doen dit bewust. Je maakt ze dan ook blij met een cadeau dat ze helpt ‘uit te tunen’. Denk aan een mooi boek, een zachte badjas of warme pantoffels. Zo lang ze zich ermee terug kunnen trekken, is het goed.

stand studio pantoffels
©Farfetch

Stand Studio Georgia-pantoffels, € 250

Bente de Bruin is journalist, astrologie-expert en auteur van het boek ‘Het staat (niet alleen) in de sterren’. Voor Vogue.nl duidt ze astrologie-onderwerpen en verbindt ze sterrenbeelden aan stijl, trends, (liefdes)relaties en carrièrekeuzes.