Zoet, sensueel en glanzend: zo heb ik altijd al omschreven willen worden. Dat is blijkbaar wat één ingrediënt in parfum kan veroorzaken. Het ingrediënt inspireert steeds meer parfummakers en is inmiddels een heuse trend.
Honingparfum
‘Eetbare’ geuren, met geurpiramides die bijna het recept van een taart vormen, zijn inmiddels helemaal ingeburgerd in de parfumwereld. Deze trend ontstond in de jaren negentig dankzij Angel van Thierry Mugler. Hij was de eerste die ‘eetbare’ geuren in de schijnwerpers zette. Inmiddels is de lijst uitgebreid: van suiker tot vanille, en van koffie tot praline.
Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief
En ze worden steeds populairder. Misschien komt het door het warme, comforting gevoel dat eetbare geuren bij ons kunnen oproepen – bijna vergelijkbaar met het gevoel van het binnenstappen van een banketbakkerij. Honingparfums zijn hierop geen uitzondering. Het vloeibare goud heeft immers niet alleen een uitnodigende geur, maar geeft je ook een gevoel welzijn dankzij alle gezondheidsvoordelen die het van nature bevat.
Zoete verleiding in een potje
De geur van honing is een van de meest vertrouwde geuren. Het is dus ook niet gek dat het is omgetoverd tot parfum. Honing is tenslotte ook een enorm veelzijdig ingrediënt. Je hebt ongetwijfeld weleens aan het potje geroken voordat je een lepel in je thee stopte. En is het ook vast opgevallen dat het nogal zoet is, maar tegelijkertijd ook een frisse, bloemige ondertoon heeft (afhankelijk van de plant waaruit het is gewonnen).
Door deze bijzondere combinatie van ondertonen is honingparfum dus supertoegankelijk – zelfs als je niet zo van zoete geuren houdt. Als je daarnaast een zwak hebt voor een verleidelijke geur, is de keuze snel gemaakt. Ga dan voor een honingparfum met een geurenpiramide die juist die sensuele geur accentueren. Denk aan ambergeuren en oosterse, diepe noten.
Wil jij ook honingparfum proberen? Wij selecteerden de mooiste geuren van het moment.
Ellis Brooklyn
De zoete geur van honing wordt gecombineerd met een vleugje donkere rum en vanille, sandelhout en cacao. Een absoluut onweerstaanbare combinatie.




