dit-zijn-de-haarrituelen-en-tips-van-coco-centeno-245935

Gedurende ons leven evolueert ons haar met ons mee. Lange lokken uit de kindertijd maken vaak plaats voor een korter kapsel, want ‘dat staat volwassener’. Ondertussen experimenteren we met een pony, een doos haarverf (of twaalf) en verschroeien we ons haar per ongeluk een (paar) keer met een te hete stijltang. Sigh. Paula Molina Montes de Oca, ofwel content creator en podcasthost Coco Centeno, was ook niet bang om te experimenteren. Inmiddels heeft ze haar haarrituelen en holy grails gevonden en die deelt ze graag met Vogue.

Van blond tot knalroze

“Mijn haar is een groot deel van mijn identiteit, een directe weerspiegeling van mijn Venezolaanse en Costa Ricaanse roots. Ik heb heel dik, donker en licht golvend haar en ben er altijd trots op geweest. Tegelijkertijd definieert mijn haar me niet, maar evolueert het mee in verschillende fases van mijn leven.

Ik heb een korte bob gehad, maar ook heel lang haar en ik heb het van blond tot knalroze geverfd. Ik ben nooit bang geweest mijn identiteit te weerspiegelen in kapsels en daarin risico’s te nemen.”

Gezonde lokken

“Nu draag ik mijn haar het liefst steil en sleek – à la Pocahontas. Een belangrijk onderdeel van mijn haarroutine is bewust omgaan met de kwaliteit van mijn lokken. Wanneer mensen vragen hoe ik mijn haar zo gezond houd, is het antwoord: consequent de punten bijknippen en het goed verzorgen. Dat is een van de redenen waarom ik al een paar jaar de stylingtools van Dyson gebruik – ze brengen mijn haar mooi in vorm zonder het te beschadigen.”

Stylen zonder schade

Coco’s favoriete stylingtool is de Dyson Corrale stijltang. Deze haartool gebruikt flexibele koperen platen om het haar te verzamelen. Je hoeft dus niet meerdere keren over dezelfde pluk te gaan, wat zorgt voor vijftig procent minder haarbeschadiging in vergelijking met andere stijltangen. Daarnaast bevatten de tools van Dyson een intelligente hitteregeling, die de temperatuur van de platen 100 keer per seconde reguleert.

De Corrale is snoerloos, je doet ‘m zo in je favoriete tas voor on the go. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat-ie leeg raakt. Je laadt de stijltang in slechts zeventig minuten op en kan ‘m dan dertig minuten snoerloos gebruiken. Al garanderen we dat je in een paar minuten klaar bent.

Dyson Corrale stijltang

Beauty en brains

“De manier waarop ik met mijn haar bezig ben – en met selfcare in het algemeen – vormt een sterke basis voor mijn werk. Vrouwen worden vaak in hokjes gestopt; of je bent intelligent of je bent knap. Ik wil juist laten zien dat een moderne vrouw allebei kan zijn. Uiteindelijk zijn we zielen in een lichaam en niet andersom. Dat betekent echter niet dat je niet je best mag doen voor jezelf én hoe je eruit ziet.”

Wil je meer weten over de Dyson Corrale stijltang, favoriet van Coco Centeno? Bekijk de website of bezoek de Dyson Demo Store op het Koningsplein in Amsterdam.