van-laboratorium-naar-winkelmand-deze-reis-legt-jouw-favoriete-beautyproduct-af-253230

Eindeloze (digitale) schappen vol fijne producten lijken zo vanzelfsprekend. We dwalen erlangs en ruiken, smeren en testen tot we de producten hebben gevonden die het best bij ons passen. Waar we nauwelijks bij stilstaan, is dat deze producten zorgvuldig ontwikkeld en getest worden voor je ze daadwerkelijk in handen hebt.

L’Oréal Paris wil ons graag meer leren over het intensieve proces vóór de kleurrijke verpakkingen en spetterende marketingcampagnes. Daarom opende het merk de deuren van haar indrukwekkende laboratorium. Wij geven je een behind the scenes.

Een kijkje in het laboratorium

Denken we aan een laboratorium, dan denken we aan witte labjassen, klinisch interieur en wanden vol buisjes met interessante bestanddelen. Verschillende journalisten, onder wie Vogue’s own, en content creators ontdekten tijdens een middagvullend programma hoe het er daadwerkelijk aan toe gaat in een laboratorium. Tijdens verschillende tests en demonstraties leerden zij meer over L’Oréal Paris’ geliefdste ingrediënten en formules. Hieronder bekijk je de beelden.

 

Laboratorium

Laboratorium

Laboratorium

De wetenschappers achter je beautyproducten

Het bezoek wordt begeleid door Elisabeth Bouhadana. Als Global Scientific Director staat ze aan het roer van alle wetenschappelijke innovaties en onderzoek binnen L’Oréal Paris. Samen met een team van ruim 4000 wetenschappers op 21 locaties over de hele wereld ontwikkelt en test ze producten waar we elke dag dankbaar gebruik van maken: van haarverf tot UV-filter.

Elisabeth vertelt: “Hoewel wetenschap en innovatie een grote rol spelen in het DNA van ons merk, zijn de gepassioneerde onderzoekers de kern. Hun expertise en dagelijkse toewijding vormen de basis van elke formule.”

Van laboratorium tot winkel

Even terug naar dat volle schap in de winkel. Elk beautyproduct dat je van L’Oréal Paris zit liggen, is zorgvuldig samengesteld met de allerbeste werkstoffen en ingrediënten. Retinol, hyaluronzuur en vitamine C, om maar iets te noemen. Deze ingrediënten worden gecombineerd en gedoseerd om veiligheid, kwaliteit en natuurlijk doeltreffendheid te garanderen. Neem bijvoorbeeld het Revitalift Clinical Serum, waar precies de juiste (hoge) dosis vitamine C in zit. Om de werking hiervan te versterken, wordt deze gecombineerd met vitamine E. En juist door de wetenschap achter die combinatie komen de producten en ingrediënten het beste tot hun recht.

Voordat jij het uiteindelijke product in handen krijgt, kun je er zeker van zijn dat het door ruim 100 verschillende experts tijdens 100 controles is getest. Fun fact: dat doen ze op Episkin-weefsel, ofwel gereconstrueerde menselijke huid, voordat het op ‘echte’ huid gebruikt wordt. Voor de meest geavanceerde formules schakelt L’Oréal Paris haar onafhankelijke International Board of Dermatologists in. Zo kun jij met een gerust gevoel smeren, deppen of wassen.

De wetenschappers achter je beautyproducten
©Elisabeth Bouhadana
Elisabeth Bouhadana

Elisabeth Bouhadana en de wetenschappers achter je beautyproducten

Eén van de producten waar Elisabeth met haar team van haar-experts hard aan heeft gewerkt, is de L’Oréal Paris Elvive Bond Repair Range. Deze haarlijn herstelt beschadigd haar door kleuren, bleken, stylen of UV-straling. Mocht je op zoek zijn naar een herstellende shampoo en conditioner, dan is dit precies wat je nodig hebt. Daar zorgt Elisabeth persoonlijk voor.

Wil je meer leren over de wetenschap achter de producten van L’Oréal Paris? Bekijk hier de website.