ariana-grande-reageert-op-opmerkingen-over-haar-lichaam-op-tiktok-249719
©Getty Images

Het is geen geheim: in de publieke belangstelling staan gaat gepaard met forse kritiek. En hoewel niet al het commentaar hoeft te worden beantwoord, worden ongewenste opmerkingen soms moedig en bewonderenswaardig de kop ingedrukt. Popster Ariana Grande deed vandaag precies dat: op TikTok reageert ze op de recente opmerkingen over haar lichaam. En wel op een zeer vriendelijke en openhartige manier.

Ariana Grande reageert op kritiek op lichaam

“Ik zou graag ingaan op jullie zorgen over mijn lichaam en het eens hebben over wat het betekent om een persoon te zijn met een lichaam waar zoveel aandacht aan besteed wordt”, zegt Grande. Maar niet voordat ze duidelijk heeft gemaakt dat ze veel liever had gewild dat ze deze gevoelens helemaal niet hoefde te openbaren. Grande benadrukt verder dat het geven van commentaar op andermans lichaam of gezondheid niet nuttig is, omdat zelfs schijnbaar positieve opvattingen ongegrond en potentieel schadelijk zijn.

Volgens deskundigen legt het geven van commentaar op iemands gewicht – ongeacht de bedoeling – de nadruk op het uiterlijk als iets wat van invloed zou moeten zijn op iemands (eigen)waarde. En dat betekent dat zulk commentaar voor jezelf houden meestal de beste keuze is. “Er zijn veel verschillende manieren om er gezond en mooi uit te zien”, aldus Grande in de video. “Ik weet persoonlijk dat voor mij het lichaam waarmee jullie mijn huidige lichaam vergelijken de ongezondste versie van mijn lichaam is.” De popster voegt daaraan toe dat de lichaamsbouw die fans als haar “natuurlijke staat” bestempelen het resultaat was van een slecht dieet, antidepressiva en een algemeen dieptepunt in haar leven.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Belangrijke boodschap

Grande sluit haar verklaring af met veel liefde. En met een pleidooi om niet te reageren op haar make-uploze gezicht. Ze laat haar fans tot slot achter met een belangrijke boodschap: “Je weet nooit waar iemand doorheen gaat, dus wees lief voor elkaar.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by r.e.m.beauty (@r.e.m.beauty)