rijk-verrassend-en-sensueel-dit-is-de-statementgeur-voor-de-feestdagen-277094

In aanloop naar de feestdagen ligt de focus vaak op het vinden van de ideale outfit. Van veren tot velours, we heisen ons massaal in de mooiste looks. Wat is nou een fijner verlengstuk van zo’n look, dan een parfum met grandeur? Zo kan een geur zorgen voor wat extra dramatiek en een echte finishing touch zijn tijdens de feestdagen. Ons voorstel? Carmina van het Britse House of Creed. Maak je zeker een statement mee.

Dé geur voor de feestdagen

Het van origine Londense parfumhuis Creed, opgericht in 1760, maakte aanvankelijk naast parfums ook maatkleding voor het Engelse hof. De opmars van het merk begon met een paar geparfumeerde handschoenen, afgeleverd door James Henry Creed himself. Dat leidde tot een droomsamenwerking met diverse Europese koningshuizen, talloze op maat ontworpen avondjurken en custommade geuren.

Sensueel en bloemig

Uiteindelijk kregen geuren de hoofdrol. De kunst van het parfumeren wordt inmiddels al 260 jaar lang van generatie op generatie doorgegeven, en nog altijd ligt de invalshoek in het verlengde van fashion bij het chique parfumhuis. Creeds inspirerende schetsen voor kleurrijke jurken in volumineuze, luxueuze stoffen bleven namelijk bewaard. Voor de ‘neuzen’ van het parfumhuis riepen die schetsen een gevoel op van grandeur, rijkdom en dramatiek, waarop de nieuwe geur Carmina is gebaseerd.

Dit floral ambery eau de parfum verspreidt noten van zwarte kers, roze peper, pioenroos en zachte tonen van muskus en kasjmierhout. Perfect voor een avond uit. Creeds Carmina is een populair wishlistitem onder modeliefhebbers, maar vooral ook onmisbare selfcare. Oftewel, een prachtig parfum om je outfit mee af te stylen deze feestdagen, maar ook een perfect cadeau voor onder de boom.

Creed Carmina is verkrijgbaar in 30 ml voor 165 euro en in 75 ml voor 250 euro bij Skins Cosmetics.