koken-met-koffie-prikkel-je-zintuigen-met-dit-verrassende-ontbijtrecept-292473

Is er een beter begin van de dag dan een verse kop koffie? Terwijl de wereld langzaam ontwaakt, vullen de aroma’s je keuken en de rest van het huis, waardoor iedereen in je huishouden weet dat de dag kan beginnen. Nu kun je dit serene ritueel verheffen met een hartig ontbijt, verrijkt met koffievinaigrette en gecreëerd door sterrenchef Joris Bijdendijk in samenwerking met L’OR. Een verrassend ontbijtrecept is het zeker, en het zal bovendien een onmiskenbaar vleugje luxe aan je ochtendritueel toevoegen.

Niet alleen voor desserts

“Iedereen kent koffie in zoete gerechten als tiramisu wel, maar het kan ook een verrassende kick geven aan een hartig en verrassend ontbijtrecept”, vertelt hij gepassioneerd over dit fijne ontbijtrecept. Het recept is in zijn geheel hieronder te lezen, inclusief begeleidende woorden van de sterrenchef zelf.

Koffievinaigrette

  • 200 ml L’OR Lungo Profondo koffiecapsules
  • 60 ml ahornsiroop

“Kook dit in totdat er een dikke stroop ontstaat.”

Gepocheerde eieren

  • 3 verse eieren
  • vershoudfolie
  • olijfolie

“Doe vershoudfolie in een bakje en smeer de folie in met olie. Breek er één ei in. Knoop de folie strak dicht, zodat er geen lucht meer bij het ei zit en laat dit in het water of in een stoompan vijf minuten garen. Op deze manier eieren pocheren is trouwens een superkookhack.”

Garnituren

  • 100 gr snacktomaatjes per persoon
  • 40 gr serranoham per persoon
  • geroosterd brood
  • zachte kruiden en slablaadjes

“Schenk de koffievinaigrette eerst op het bord, een beetje speels. Snij de tomaatjes doormidden en leg op het bord met daarop de serranoham. Op de ham mogen wat geplukte kruiden en slablaadjes. Daarop komt het gepocheerde ei. De toast bak je even in de boter, dan hoef je daarna geen boter meer op je toast te smeren. Eet smakelijk.”

Verrassend ontbijtrecept

L’OR Lungo Profondo is een medium gebrande koffie met tonen van chocolade en zoet fruit. De donkere fruittonen van pruim en rozijnen en de subtiele noten van geroosterd brood zijn heerlijk in balans met ahornsiroop. Gebruik de L’OR koffiecapsules die je gewend bent, of ga voor de unieke L’OR Barista XXL-koffiecapsules. Hiermee zet je één grote kop koffie of twee kopjes tegelijkertijd.