kendall-jenner-omarmt-de-coquette-trend-in-een-elegante-paaslook-292285
©Getty Images

2024 is tot nu toe erg coquette. Voor als je niet bekend bent met de term; het is een trending look die dit jaar aan kracht won op TikTok. De stijl is grotendeels gericht op een ietwat ouderwetse, hypervrouwelijke esthetiek – compleet met zoete bloemen, Cottagecore-achtig kant en natuurlijk veel mooie strikken. Iedereen, van Jennie tot Lana Del Rey, lijkt fan van de nieuwe trend. Zie het als mode-equivalent van een decadent dessert: vaak een beetje te veel, maar toch superleuk om naar te kijken.

Kendall Jenner in de coquette-trend 

Dankzij sterren als Kendall Jenner en Selena Gomez is de coquette-stijl nog steeds trending voor de lente, maar dan op een verfijndere manier. Op Instagram vierde Kendall Jenner Pasen in een chique witte jurk van Rodarte, compleet met twee zwarte strikken op elke schouder. Met elegante zwarte pumps en geen andere accessoires was het een minimalistische, maar desalniettemin überchique versie van een coquette-look. En eerlijk – dit is een van de meest toepasselijke trends voor een stijlvolle paaslook – zo bewijst Jenner.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Maar Kendall Jenner is niet de enige die de coquette-trend omarmt. Selena Gomez blijkt ook fan van de look en omarmde de trend in New York op een vergelijkbare manier. De zangeres en oprichter van beautymerk Rare Beauty droeg een zwarte, off shoulder-jurk van Oscar de la Renta versierd met talloze strikken langs de buste. Ze voegde er Louboutin-pumps en een Saint Laurent-tas aan toe – beide in het zwart met glinsterende studs – en maakte haar look af met een paar ringen.

Beide looks laten zien dat je dit voorjaar de coquette-stijl kunt omarmen zonder eruit te zien als, laten we zeggen, Marie Antoinette. Key is het kiezen van één frivool detail – in dit geval strikjes – en de rest van je ensemble vrij ingetogen en minimalistisch houden. We moeten toegeven: Jenner en Gomez laten de enigszins polariserende trend er absoluut goed uitzien.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kendall (@kendalljenner)