deze-drie-streetstylehits-wil-je-nu-hebben-269167

De modewereld laat zich al jaren inspireren door de hiphopcultuur – artiesten staan aan het roer bij modehuizen of zitten front row bij iconische shows. Dat mode en muziek hand in hand gaan, bewijst ook de gloednieuwe samenwerking tussen platenlabel Top Notch en Zalando Streetwear. Samen selecteerden zij de Class of ’23: een groep van tien opkomende artiesten, die toekomstige generaties inspireren op het gebied van mode en muziek. Eén van hen is de Amsterdamse Reanny, die je wellicht kent van haar nieuwste EP: A Goddess, WBU? Vogue spreekt haar over haar grootste inspiratiebronnen, kledingstijl en female empowerment.

In gesprek met Reanny

Waar komt de inspiratie voor je muziek vandaan? 

“Mijn levenservaring en de situaties die ik meemaak en die om mij heen gebeuren zijn de voornaamste bon van inspiratie voor mijn muziek. Ik schrijf deze situaties uit in een verhaal en op basis daarvan maak ik de teksten. De ene keer is dat makkelijker dan de andere keer. De juiste beat heeft daarbij ook een grote invloed. Het belangrijkste is dat ik met elk nummer vrouwen zelfvertrouwen wil geven, en hen wil laten zien dat je het leven niet te serieus moet nemen.”

Hoe draagt je muziek bij aan female empowerment? 

“Muziek kan een directe bron van kracht en empowerment zijn. Met energieke beats en teksten die direct, maar wel humoristisch zijn, probeer ik vrouwen te helpen om hun stem te vinden, zelfvertrouwen op te bouwen en hen te laten weten dat ze gehoord worden.”

“Verder heb ik op mijn EP samenwerkingen met meerdere vrouwelijke artiesten. Dat vind ik heel belangrijk. Vrouwen brengen unieke ervaringen en perspectieven met zich mee. Het vertegenwoordigen van vrouwen in hiphop zorgt voor meer verhalen en muzikale stijlen, wat de industrie naar mijn mening goed doet. Vrouwelijke artiesten kunnen daarnaast dienen als rolmodellen en inspiratiebronnen voor jonge vrouwen die hun passie voor muziek willen volgen. Ik wil fungeren als brug tussen deze vrouwen, zodat ze elkaar beter kunnen vinden.”

Wat is voor jou de belangrijkste connectie tussen mode en muziek? 

“Mode en muziek versterken elkaar; het zijn allebei manieren om jezelf te uiten. Als je muziek hard is, maar je stijl niet, dan komt de muziek ook niet aan. Het moet één kloppend geheel zijn. Mijn persoonlijke kledingstijl is een reflectie van de cultuur en het erfgoed van hiphop, en dat hoor je terug in mijn nummers. Ik noem het ook wel 90’s ghetto classy.” 

Wat is jouw go-to outfit?

“In mijn vrije tijd draag ik het liefst een trainingspak, maar als ik optreed, kies ik mijn outfits eigenlijk last-minute. Ik wil me comfortabel voelen, maar ook sexy – daar zoek ik balans in. Ik draag kleding die de energie, attitude en individualiteit van mijn muziek weerspiegelt. Dit betekent dat ik kies voor items als baggy broeken, tops, two-pieces en sneakers. Verder zijn mijn nagels altijd lang, en draag ik een bril en een grill die matchen bij m’n outfit. Als ik mijn twee favoriete ontwerpers op Zalando zou moeten noemen, dan zijn dat Juicy Couture en GCDS.”

Shop Reanny’s wishlist

Reanny deelt drie items van Zalando Streetwear die momenteel hoog op haar verlanglijstje staan. Je bekijkt (en shopt) ze hieronder. De looks van de andere negen opkomende artiesten, onder wie Zulema en Yssine, bekijk je hier. Zij selecteren items van merken als Jaded London, MM6, 032c, Adidas Ivy Park, Ancuta Sarca, Han Kjobenhavn, Juicy Couture, GCDS, Misbhv.

Nike Air Max 90-sneakers

Zalando streetwear favorieten van Reanny

Wit met beige sneakers van Nike, € 154,95

Carhartt WIP-jack

Reanny Carhartt jack

Crèmekleurige pufferjas, € 268,99