deze-schoen-zagen-we-overal-tijdens-copenhagen-fashion-week-265005
©Getty Images

Natuurlijk is het vooral de catwalk die tijdens een modeweek de trend zet, maar ook naast de catwalk spotten we tijdens Copenhagen Fashion Week minstens zoveel interessante looks. We selecteerden al de meest geziene streetstyletrends en schreven op hoe je die zelf draagt, maar óók op het gebied van schoenen was er één stijl die in het oog sprong; streetstyle-sterren en mode-insiders werden massaal gespot in zilveren schoenen. En eerlijk: hoe kun je de regen beter trotseren dan in shiny footwear?

Zilveren schoenen op Copenhagen Fashion Week

We stelden het al eerder: zilveren schoenen maken een comeback. Niet dat ze volledig van het straatbeeld waren verdwenen, maar het aantal keren dat we tijdens Copenhagen Fashion Week zilverkleurige schoenen spotten aan de voeten van modeliefhebbers en –insiders ligt aanzienlijk hoger dan een tijd geleden.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Wat blijkt? Zilveren schoenen zijn de perfecte antidote tegen een slecht humeur, een ietwat simpele look of slecht weer. Vooral dat laatste was tijdens de week volop aanwezig, dus spotten we de schoenen massaal na de regenachtige shows van onder meer Skall Studio, Zalando’s Visionary Award-winnaar Paolina Russo en The Garment. De schoenen zijn een ware mood-booster, en zorgen voor een interessante aanvulling op je look. Ook opvallend: hoewel zilveren schoenen vrij heftig kunnen klinken, werd in Kopenhagen duidelijk dat ze allesbehalve schreeuwerig hoeven te zijn. In tegendeel, zelfs: ze blenden perfect met zowat elke look.

A silver lining

Van simpele, zilveren ballerina’s tot de gewilde zilveren strikhakken van Loewe: bekijk hier de meest gespotte zilveren schoen tijdens Copenhagen Fashion Week. Wie weet loop jij binnenkort ook wel met een paar fonkelende ballerina’s aan je voet. Wij zijn in ieder geval groot fan.

Zilveren ballerina’s

Magasin-oprichter Laura Reilly geeft haar ingetogen, minimalistische look een twist met behulp van haar delicate zilveren ballerina’s met een kleine hak.

Zilveren schoenen tijdens CPHFW
©Getty Images

Zilver + zilver

Wie denkt dat zilveren schoenen alleen bij een minimalistische look passen, heeft het mis. Deze look bewijst dat zilver + zilver perfect hand in hand gaat.

Copenhagen Fashion Week ss24
©Getty Images

Dé zilveren strikhakken

Styliste Hanna MW combineert een simpele jeans met misschien wel de gewildste zilveren schoenen van het moment: de Loewe-hakken met enorme strikken.

Zilveren schoenen gespot tijdens Copenhagen Fashion Week
©Getty Images

Matching tas

Een grijze broek en een gebreide top krijgen een upgrade door de combinatie van zowel een zilveren tas als zilveren schoenen. En vergeet vooral niet het detail van de witte sok.

Zilveren schoenen gespot tijdens CPHFW
©Getty Images

Zilveren accessoires

Het kleurenpallet van deze look in combinatie met de zilveren details in niet alleen de schoenen, maar ook de hoofddoek en de tas geeft deze chique look een Scandi-coole vibe.

Zilveren schoenen gespot op CPHFW
©Getty Images

Zilver bij een opvallende look

De metallic kleur gaat niet alleen goed samen met ingetogen kleuren, maar werkt ook perfect in combinatie met felle tinten, zoals hier gedragen door streetstyle-icoon Grece Ghanem.

Zilveren schoenen
©Getty Images