zilver-is-het-nieuwe-zwart-in-de-schoenentrends-dit-najaar-en-wij-zijn-fan-224366
©Courtesy Khaite

Hoewel metallic nooit geheel is weggeëbd uit het modebeeld (zoals vrijwel alle trends), vindt er op dit moment een duidelijke heropleving plaats van één specifieke metallictint: zilver. We spotten de kleur al eerder in accessoires en kledingstukken, maar vooral opmerkelijk is dat voor het herfst/winter seizoen de glimmende stijl zijn weg terugvindt naar onze voeten. Van hoogglanzende laarzen tot shiny ballerina’s; de zilveren schoenentrend blijkt perfect voor een stijlvol contrast in je look.

Zilveren schoenentrend

De afgelopen tijd lijkt metallic hoogtij te vieren in de mode – met schoenen voorop. Veelzijdige zilveren schoenontwerpen werden gespot in de collecties van menig modehuis, waardoor duidelijk wordt dat glanzend zilver de statement-schoenkleur van de herfst is. Niet één soort, maar een veelzijdige variatie van glimmende zilveren ontwerpen was te zien op de catwalks.

Waar Prada een zilveren variant maakte van haar immens populaire slingback-stijl, koos Khaite voor stoerdere opties door ballerina’s en enkellaarsjes te maken van getextureerd zilver leer. Maar ook Jil Sander kwam met een zilveren schoen in geometrische vormen, terwijl Isabel Marant haar kniehoge cowboylaarzen een zilver laagje gaf. Conclusie: de bekende zilveren stilettohakken uit het 2010-tijdperk, maken plaats voor moderne varianten van de metallic schoen met een edgy twist.

Stijlvol contrast

Bij velen (inclusief mezelf) geeft een zilveren schoen in eerste instantie het idee van een space-age- achtige stijl. Een vrij specifieke look die niet per se bij iedereen past. Ook ik was niet meteen overtuigd; waarom gaan voor een opvallend, folie-achtige stijl aan je voet als je ook voor ingetogenere versies kunt gaan? Maar juist dat blijkt het punt. In een tijd waarin tijdloze, strak gelijnde basics de boventoon voeren, is een subtiel contrast meer dan welkom.

Het mag dan september zijn met het welbekende ‘back to work‘ gevoel, ook je herfstlook verdient een onverwachtse twist. Dus; er is niks mis mee met het verfraaien van je look met een space-age kijk op klassiek schoeisel. Metallic hakken en laarzen zijn een ideale manier om je T-shirt en jeans op te waarderen, of een maximalistische manier om je avondlook naar een hoger niveau te tillen. Een vrouwelijk perspectief, met een grungy look.

In een tijd als deze waar het lijkt alsof iedereen er altijd fantastisch moet uitzien valt er iets te zeggen voor een element dat onverwachts en daardoor interessant is. Dat is precies wat zilveren schoenen doen met je look. Scroll verder voor zilveren schoeninspiratie, mocht je net als wij nu ook in de ban zijn van de glimmende ontwerpen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @khaite_ny