oostenrijkse-victoria-swarovski-lanceert-zonnebrillencollectie-geinspireerd-op-mijn-lievelingsstad-263418

Er is geen accessoire zo tijdloos als de zonnebril – mits je natuurlijk het juiste exemplaar kiest. Lucky us, want de Oostenrijkse zangeres, presentator en oprichter van haar eigen beautymerk (wat kan ze niet?) Victoria Swarovski ontwierp in samenwerking met TOSH een dromerige zonnebrillencollectie. De vijf brillen, genaamd The Empress, The Azure, The Gem, The Siren en The Legend, zijn stuk voor stuk een staple piece voor in je zomergarderobe. We spreken Victoria over het designproces, haar inspiratiebronnen en favoriete exemplaar.

Zonnebrillencollectie van Victoria Swarovski

De zonnebrillencollectie van Victoria Swarovski

Je bent met je eigen merk ORIMEI terrein aan het winnen in de beautybranche, maar wat is je connectie met mode? 

“Voor mijn werk vervul ik verschillende rollen: van ondernemer tot presentatrice. Ik gebruik in elke rol mode om mezelf uit te drukken. Mijn outfits en accessoires vertellen een verhaal en laten zien hoe ik me op dat moment voel. Daarnaast kan ik met mode bepaalde uiterlijke kenmerken accenturen, bijvoorbeeld mijn hals of benen.”

Hoe is de samenwerking tussen jou en TOSH ontstaan? 

“Het was voor mij een logische stap om mijn huidige kennis en expertise in de beautybranche uit te breiden en toe te passen op een nieuw project. Huidverzorging en zonnebrillen hebben in de kern veel met elkaar gemeen; de gevoelige huid rond de ogen heeft specifieke bescherming nodig. Het is daarom essentieel om te investeren in een  zonnebril van hoge kwaliteit, die ultraviolette en infraroodstraling filtert. Bij voorkeur is het natuurlijk ook een stijlvol exemplaar.”

Wat was je inspiratiebron voor de collectie?

“Mijn zonnebrillencollectie voor TOSH is geïnspireerd op mijn favoriete stad: Rome. Dankzij haar eeuwige schoonheid en eindeloze charmes vormde deze magische stad de perfecte muze voor mijn ontwerpen. Een ander belangrijk aspect dat me heeft geholpen in het ontwerpproces, is het nadenken over waar ik persoonlijk naar op zoek ben. Ik reis veel en heb daarom praktische en chique brillen nodig die mijn ogen beschermen, me privacy geven én er stijlvol uitzien. Verder zijn de namen allemaal geïnspireerd op de look-and-feel, de vorm en het ontwerp van elk model.”

Wat is je favoriete exemplaar en hoe stijl je deze?

“Mijn favoriete bril is The Legend. De vorm is tijdloos, maar tegelijkertijd ook flirty met een hint naar drama. Hij geeft precies de juiste dosis glamour aan een alledaagse look. Sterker nog: draag ik deze bril, dan houd ik de rest van mijn outfit júist graag minimalistisch. In combinatie met een jeans en wit overhemd speelt de bril de hoofdrol. Om het af te maken voeg ik graag opvallende sieraden toe, zoals grote, fonkelende oorbellen. En een red lip.”

Shop jouw exemplaar

Ben je op zoek naar je volgende favoriete accessoire? Je shopt Victoria Swarovski’s zonnebrillencollectie voor TOSH in de winkels van Douglas.

Victoria Swarovski