glowy-met-een-pop-of-color-en-altijd-stralend-9-geweldige-beautylooks-van-alek-wek-246393

Als een van de succesvolste modellen van haar generatie is Alek Wek een waar icoon. Ze sierde talloze covers (waarvan haar recentste die van Vogue Nederland is), liep shows voor de grootste modehuizen en schitterde in tig campagnes. Niet alleen on-duty, maar ook off-duty is het nu 45-jarige supermodel een inspiratiebron voor velen. Neem bijvoorbeeld de beautylooks van Alek Wek, die stuk voor stuk het bewonderen meer dan waard zijn.

De mooiste beautylooks van Alek Wek

Alek maakte haar grote debuut in de modewereld in 1995, toen dark-skinned modellen nog zeldzaam waren in de luxe-industrie. “Ik ben dankbaar dat de industrie me heeft omarmd en geaccepteerd om wie ik ben”, zegt ze tegen modejournalist Fiona Hering in het coverinterview voor Vogue’s aprilnummer. “Ik hoefde niemand anders te worden, zowel innerlijk niet als uiterlijk, anders was ik sowieso nooit aan deze job begonnen. Take it or leave it. Een belangrijke les ook voor jongeren nu. Je hóeft niemand anders te worden. Voor niemand niet!”

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Daarbij speelde haar cropped natural hair een belangrijke rol. Aan Wek heeft de miljardenbusiness van de straightening-crèmes nooit iets verdiend. In tegenstelling tot haar natuurlijke haar, waarvan het model in een periode van bijna dertig jaar amper is afgeweken, experimenteert Alek wél graag met make-up. En dat heeft in de loop van de jaren een aantal jaw-dropping beautylooks opgeleverd.

Glowy, met een pop of color en altijd stralend: bekijk hieronder negen van de mooiste beautylooks van supermodel Alek Wek.

De perfecte glow

Wek staat bekend om haar verbazingwekkende natural looks. Een mooie glow en een glanzende lip: meer heeft het supermodel niet nodig om te stralen op een catwalk of rode loper.

Een van de natuurlijke beautylooks van Alek Wek
©Getty Images
1/9
Native Share

Touch of pink

Een van de oldest beauty tricks in the book: je blush afstemmen op je lippenstift. Die formule is weer succesvol gebleken – op het gezicht van Alek Wek.

Een van de mooiste beautylooks van Alek Wek
©Getty Images
2/9
Native Share

Femme fatale

Gedurende haar carrière op de catwalk heeft Alek Wek tal van inspirerende beautylooks laten zien. Neem bijvoorbeeld deze femme fatale-look, bestaande uit een rode lip en grafische eyeliner, tijdens de herfst/winter 2009-show van ontwerper Jasper Conran.

Alek Wek op de catwalk bij Jasper Conrad herfst/winter 2009
©Getty Images
3/9
Native Share

Pop of color

Nog zo’n spraakmakende catwalklook: deze blauw met groene metallic oogschaduw, die – in combinatie met een glanzende nude lip – alle aandacht op de ogen weet te vestigen.

Alek Wek met een kleurrijke beautylook op de catwalk in 2009
©Getty Images
4/9
Native Share

Ultiem chic

Bij de herfst/winter 2023-mannenmodeshow van Saint Laurent in Parijs afgelopen januari maakte Alek een verpletterende indruk. Zo verscheen het model in een hooded look van creative director Anthony Vaccarello, gecombineerd met een krachtige beautylook bestaande uit een donkerrode lip en smokey eye.

Alek Wek bij de show van Saint Laurent in 2023
©Getty Images
5/9
Native Share

Natural beauty

Terug naar twintig jaar eerder: Alek verschijnt bij een Dior-event met een natuurlijke, glowy look. De sjaal om haar hoofd – het signature accessoire van het model – zorgt voor een frisse uitstraling die vandaag de dag even actueel aanvoelt.

Alek Wek bij een event van Dior in 2003
©Getty Images
6/9
Native Share

Kleurenbom

Voor de rode loper van het Venetië Filmfestival gaan de aanwezige sterren vaak all out. Dat deed Alek ook bij de première van de film Suspiria in 2018, waarin ze een rol speelde. Het model zette haar sorbetoranje Calvin Klein-jurk kracht bij met een glanzende wijnrode lip en een flinke hoeveelheid roze blush.

Alek Wek met een opvallende beautylook bij het Venetië Filmfestival in 2018
©Getty Images
7/9
Native Share

Subtiele glam

Een pop of color kan ook subtieler, zoals hier backstage bij de herfst/winter 2015-show van Zac Posen tijdens New York Fashion Week. Met slechts een oranje metallic eyeliner en een bruine lip maakte Wek indruk.

Alek Wek bij Zac Posen herfst/winter 2015
©Getty Images
8/9
Native Share

Matching ogen en lippen

Alek is een van de supermodellen die regelmatig schittert in de Savage x Fenty-shows van Rihanna. Hier, voorafgaand aan de show in 2021, betrad het model de rode loper met een opvallende look: fuchsia metallic ogen en lippen, en lange vlechten half opgestoken in een top knot.

Alek Wek bij de show van Savage x Fenty in 2021
©Getty Images
9/9
Native Share