celine-lanceert-allereerste-cosmeticalijn-met-celine-beaute-292014
©Celine Beauté

Celine staat bekend om haar luxueuze ontwerpen die de perfecte balans zijn tussen elegantie en een ongeïnteresseerde nonchalance. Nu kunnen de liefhebbers van de moeiteloze coolness van Celine zich (letterlijk) opmaken voor een gloednieuwe uitbreiding van het modehuis: beauty. Na de lancering van parfums in 2019 brengt Celine nu een cosmeticalijn uit onder de naam Celine Beauté. En die belooft, net zoals het label zelf, de ultieme weerspiegeling te zijn van de cool girl-look.

Celine lanceert beauty

Celine Beauté wordt de eerste cosmeticalijn van het modehuis sinds haar tachtigjarig bestaan. De lijn is een uitbreiding van Celine’s Haute Parfumerie-collectie, ontwikkeld door creative director Hedi Slimane. De Celine Beauté-collectie wordt dit najaar gelanceerd met de eerste lippenstiftkleur genaamd Rogue Triomphe. De lijn Le Rogue Celine, bestaande uit vijftien lipsticks met een satijnen finish, lanceert in januari 2025. Waarom specifiek een satijnachtige formule? Dat heeft alles te maken met Slimane’s obsessie met stoffen. “De unieke satijnachtige textuur sluit aan bij Hedi Slimane’s obsessie met haute couture-materialen”, aldus het modehuis.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Wat je naast lipsticks nog meer kunt verwachten? Celine-mascara, Celine-blush en Celine-nagellak. Zo onthullen de gloednieuwe beelden van de beautylijn die gisteren werden vrijgegeven. Het modehuis omschrijft de collectie als een natuurlijke uitbreiding op het Celine-universum. “De creatie van Celine Beauté promoot een Frans idee van vrouwelijkheid en allure in lijn met het merk. Een idee dat Hedi Slimane de afgelopen vijf jaar heeft ontwikkeld in zijn nieuwe codes voor het Maison Celine”, zo stelt het persbericht.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Celine Beauté
©Celine Beauté

Eerste make-upcollectie

Celine maakte het grote nieuws van hun gloednieuwe cosmeticalijn niet enkel bekend met een aankondiging op social media. Het label lanceerde afgelopen dinsdag de eerste make-upproducten tijdens zijn herfst/winter 2024-collectiepresentatie. De collectie genaamd La Collection de l’Arc de Triomphe werd getoond op meerdere iconische Parijse plekken, zoals het Musée des Arts Décoratifs en het Musée Bourdelle. De ontwerpen zijn geïnspireerd op de jaren zestig en het werk van Hedi Slimane’s oude mentor, de iconische modefotograaf Richard Avedon die in 2004 overleed.

Alle modellen in de show (waar geen publiek bij was) droegen de nieuwe make-up van het merk waaronder de La Peau Nue-lipstick, een van de vijftien tinten in de Le Rouge Celine lipstickcollectie. Bekijk hieronder de video van de herfst/winter 2024-collectie met de eerste looks van Celine’s beautylijn.