balletje-slaan-in-celine-het-modehuis-lanceert-een-speciale-tenniscollectie-247385
©Celine

Of je nu graag tennist, padelt of er gewoon graag athletic-chic bijloopt: een goede sportoutfit kan veel doen. Celine weet dat als geen ander. Dat blijkt wel uit de nieuwste lancering van het Franse modehuis. Hoewel we het merk normaal gesproken niet zo snel zouden associëren met sport, denkt creative director Hedi Slimane daar anders over. Zo lanceert Celine een speciale tenniscollectie, die je zowel op de tennisbaan als daarbuiten kunt dragen.

Celine lanceert tenniscollectie

Naast de capsulecollectie lanceert Celine ook een campagne, geschoten in het zonnige Saint Tropez. Op de beelden zien we een model gekleed in de gloednieuwe tenniscollectie, bestaande uit tennisrokjes, polo’s, tops, jasjes en een paar witte chunky sneakers met ‘Celine’ op het klittenband om de enkel. In totaal lanceert het modehuis vijf silhouetten, met zowel lage als hoge modellen – stuk voor stuk ideaal voor op het tennisveld.

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

De tenniscollectie omvat tevens een selectie accessoires, waaronder drie sets tennisrackets met de kenmerkende Triomphe-print, gemaakt van kalfsleer en canvas. Ook zijn er verschillende hoofddeksels, zoals zonnekleppen en honkbalpetten met monogram, tassen, riemen, zonnebrillen en Triomphe-armbanden in een rood, wit en blauw kleurenpalet. Kortom: een complete high fashion-look waarin je veel meer kunt dan een balletje slaan.

Tenniscore

Celine borduurt met haar capsulecollectie voort op de populaire tenniscore-trend van vorig jaar. In 2022 schoten de cores één voor één uit de grond (met de Barbie-variant als grootste hype). Ook werd er veel inspiratie uit de sportwereld gehaald, zoals blokecore, balletcore en dus ook tenniscore. De trend bestaat voornamelijk uit veel wit, polo’s en plooirokjes, en werd groot gemaakt door Miu Miu die een complete op tennis geïnspireerde capsulecollectie lanceerde. Ook Gucci’s samenwerking met Adidas was geïnspireerd op de sport.

Bekijk hieronder de nieuwe tenniscollectie van Celine, die vanaf 24 maart verkrijgbaar is op Celine’s website en in geselecteerde winkels.