van-wetlook-tot-shimmers-dior-geeft-ons-de-perfecte-beautylook-voor-de-zomer-303420

Coutureweek is in full swing! Maandag stonden er veel grote shows op het programma, van Schiaparelli’s surrealistische spektakel tot de 45 minuten durende presentatie van Iris van Herpen. Ook was het tijd voor de show van Dior. Maria Grazia Chiuri stuurde modellen de catwalk op die niet onder deden voor godinnen in hun zwierige couturecreaties en met hun sprankelende beautylooks. De frisse kapsels, stralende gelaten en glinsterende oogleden van Dior couture herfst/winter 2024 vormen de perfecte inspiratie voor de zomer.

Beautylooks van Dior couture herfst/winter 2024

Het mocht dat een herfst/winter 2024-presentatie zijn, de looks op de Dior-catwalk straalden een en al zomer uit. Neutrale tinten, fonkelende metallics en weinig verhullende playsuits domineerden de collectie, die aangevuld werden met zomerse coupes en make-up. Denk bijvoorbeeld aan wetlooks en shimmering bronzers, maar ook aan goudkleurige oogschaduw en een gezonde glow op het gezicht. En die zijn bronnen van inspiratie voor het zomerseizoen.

Golden girl

De oogmake-up van de modellen complementeerde hun glimmende looks door middel van metallic oogschaduw. Vooral een subtiele gouden tint was favoriet, aangebracht op het gehele ooglid tot net onder de wenkbrauw én onder de onderste wimperrand. Door mascara weg te laten, krijgt de look nóg meer een zomergevoel – alsof de zon je oogleden goud heeft getoverd.

Goudkleurige oogschaduw op de catwalk bij Dior
©Spotlight
1/4
Native Share

Wetlook

Een eeuwige zomerfavoriet: de wetlook. Het ogenschijnlijk natte kapsel geeft de indruk alsof je net de zee uit bent komen lopen, maar dan zonder het zout en de desastreuze gevolgen dat heeft voor je lokken. Bij Dior werd het haar van de modellen – lang of kort – naar achteren gekamd. Wil jij je ook wagen aan de wetlook, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? We vroegen het eerder aan een haarstylist, die zijn ultieme tips met ons deelde.

Backstage bij Dior couture herfst/winter 2024
©Spotlight
2/4
Native Share

Shimmering bronzer

Zelf stralen als de zon doe je met een glimmende bronzer – het liefst in een brons- of goudtint. Die breng je aan op de jukbeenderen en de contouren van het gezicht. De Dior couture herfst/winter 2024-show geeft je het goede voorbeeld.

Shimmering bronzers op de catwalk bij Dior
©Spotlight
3/4
Native Share

Sunkissed glow

Een gezonde huid is een mooie huid, en dat is vaak te zien: je gelaat gaat ervan stralen. Mocht je daarbij een beetje hulp kunnen gebruiken, dan kun je een gezonde – en zomerse – sunkissed glow ook creëren. Dat doe je bijvoorbeeld met een hydraterend serum en een highlighter, zoals te zien is bij Dior. Breng de highlighter aan op delen van je gezicht waar het licht op valt, zoals je jukbeenderen, neusbrug en cupidoboog.

Backstage bij Dior couture herfst/winter 2024
©Spotlight
4/4
Native Share