iedereen-heeft-het-over-maison-margielas-poppenachtige-beautylooks-zo-creeer-je-de-porseleinen-huid-zelf-284144
©Maison Margiela

De show waar iedereen het over had na het einde van de coutureweek in Parijs? Die van John Galliano voor Maison Margiela. De silhouetten van de couturecollectie waren een creatief manifest tussen gelaagdheid van materialen, ultragestructureerde snitten, mix van prints en innovatieve naaitechnieken. Tijdens deze fascinerende, door de maan verlichte wandeling langs de Seine flaneerden de modellen rond als een soort poppen. Die uitstraling kregen ze niet alleen door de kleding, maar ook door de bizarre ‘porseleinen’ beautylooks, waarmee de show van Maison Margiela viral ging social media.

De ‘porseleinen’ beautylooks van Maison Margiela

De bijzondere beautylooks bij Maison Margiela waren het werk van visagist en make-uplegende Pat McGrath. Om het poppeneffect te krijgen, stelde ze een moderne interpretatie van een glazen huid voor waardoor het leek alsof het van porselein was gemaakt. Hoe ze deze fascinerende look wist te creëren? Ten eerste: een goede voorbereiding van de huid. Op het hele gezicht werd een royale laag van Pat McGraths Divine Skin-lotion aangebracht. De formule en het biotische rozencomplex vullen de huid met hydraterende actieve ingrediënten en maken deze onmiddellijk voller en glanzender.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De volgende stap is het aanbrengen van de Sublime Perfection-foundation, die een sluier van opaalachtige glans op de huid achterlaat. Vervolg met een halo van luchtige Divine Blush op de wangen. Om het doorschijnende ‘poppenhuid’-effect te versterken, breng je de Legendary Glow Colour Balm-blushstick aan op de hoge punten van het gezicht (met nadruk op de neusbrug, de wenkbrauwen en de jukbeenderen). Tot slot eindigde McGrath met een superglanzend professioneel glazuur op de huid, dat op bizarre wijze het gladde en reflecterende effect van glas reproduceert.

Om deze poppenstijl te perfectioneren, werden de wenkbrauwen gebleekt en vervangen door verfijnde bogen. De oogleden kregen pastelkleurige, donkere of zelfs glitterachtige kleuren en de lippen waren tot het uiterste gepolijst. Kunst van het hoogste niveau.

Beautylooks bij Maison Margiela couture lente/zomer 2024
©Maison Margiela

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue FR.