florals-for-spring-maar-dan-groundbreaking-7-mooie-items-met-een-bloem-2-0-239780
©Camera Press Ltd/ANP

‘Floral for spring, groundbreaking.’ Dat is waarschijnlijk een van de bekendste citaten uit The Devil Wears Prada – of misschien wel uit de filmgeschiedenis. Niet per se iets positiefs maar we gaan voor de gelegenheid deze quote eens letterlijk nemen en lekker wél items met bloemen tonen voor komend seizoen. Deze zijn net even anders dan anders, want hebben een bloem 2.0. Van jasmijn tot orchidee, van parfums tot accessoires: hier 7 shopopties op een rijtje.

‘Florals for spring, groundbreaking’

Even nog over The Devil Wears Prada. In de film, die zich afspeelt op een redactie geïnspireerd door misschien wel Vogue, zegt hoofdredacteur Miranda Priestly het sarcastisch. Oftewel: alwéér bloemenprint voor lente. Ruimer gezien betekent het in de mode, maar ook erbuiten, dat er iets voorspelbaars gebeurt. Het is de meme-gift that keeps on giving.

Zoals gezegd gaan we voor eens deze beroemde uitspraak opvatten zonder sarcastische ondertoon. Want bloemen in de lente kunnen best groundbreaking zijn, mits op een nieuwe manier ontworpen of gebruikt. Vandaar hier verschillende items, van mode en accessoires tot beauty-producten, met extra veel bloemenpracht. Ook ideaal trouwens als Valentijnsdagcadeau (en hier vind je daar meer shopopties voor).

Bloem 2.0

Eerder gaven we al aan dat bloemencorsages een van de meest trendy accessoires zijn dit seizoen, en er zijn meer bloemige items:

1. Magda Butrym

Zeg je 3D-bloemen, dan zeg je Magda Butrym. De designs van de Poolse ontwerpster hebben regelmatig opvallende bloemen die weldadig de jurken of tops decoreren. Zoals hier, waar roze bloemen uit de buik lijken te groeien. Gedragen met een bijpassende corsage helemaal groundbreaking.

Magda Butrym roze jurk
©Magda Butrym via Farfetch

Midi-jurk met bloemenpatch, € 1.657

2. Chanel

Je ziet hier misschien geen bloem opstaan – al heeft de verpakking die wel – maar in deze luxe crème revitalisante van Chanel zit een heel bijzondere bloem: de camélia rouge. Deze rode camelia is bijzonder veerkracht en bloeit zelfs in de winter. Chanel gebruikt een actieve werkstof uit het hart van haar bloemblaadjes voor deze crème die de huid zacht en glad maakt.

Chanel Bijenkorf creme
©Chanel via de Bijenkorf

Crème revitalisante, € 98

3. Gucci

Flora for spring met Gucci Flora. In de kenmerkende turquoise flacon zit een parfum met jasmijn. Een vrolijke geur, alsof je door een bloemenveld rent. Gezicht van de campagne is trouwens Miley Cyrus, zijn we altijd fan van.

Gucci Flora
©Gucci via de Bijenkorf

Flora Gorgeous Jasmine Eau de Parfum, vanaf € 75

4. & Other Stories

De nieuwe lentecollectie van Other Stories zit ook lekker in de flora. Deze top bijvoorbeeld is één grote bloem.

Other Stories top floral
©& Other Stories

Te koop vanaf begin februari via & Other Stories.

5. Lancôme 

Lancôme Absolue is weer een gevalletje van je ziet de bloem niet (behalve op de verpakking), maar hij zit er wel degelijk in. De rijke crème bevat rozenextract, dat de huid intens verzorgt en sterkter maakt.

Lancôme via Douglas
©Lancôme via Douglas

6. Saks Potts

Bloemen zijn ook perfecte accessoires, zoals in deze goudkleurige, leren riem van Saks Potts. Te dragen om je middel of heupen, of om je nek als ketting.

saks potts riem
©Saks Potts

Lee Belt Gold, € 183

7. Viktor&Rolf

Tot slot een klassieker in een nieuw jasje. Of eigenlijk bloemenjurkje. Flowerbomb van Viktor&Rolf is altijd goed – zeker ook omdat er voor veel neuzen wat wils is. Dit is de Flowerbomb Ruby Orchid Eau de parfum, met twee orchidee-extracten erin. Ook leuk: het nieuwe gezicht van Flowerbomb is Emily Ratajkowski. Groundbreaking.

Flowerbomb Ruby Orchid Eau de parfum
©Viktor&Rolf via de Bijenkorf

Flowerbomb Ruby Orchid Eau de parfum, vanaf € 81,89

Vogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site.