er-op-je-paasbest-uitzien-deze-lente-dit-zijn-onze-8-favoriete-kappers-in-amsterdam-278236
©Winnie Harlow door Nikki Esser voor Vogue Nederland, november 2023

Kapper in Amsterdam nodig? We’ve got your back. Een goede knipbeurt of behandeling is namelijk altijd fijn – en zeker nu is het een goed moment om er op je paasbest uit te zien. Met de lente voor de deur, heb je misschien wel zin in een (mini-)metamorfose. dit is dan ook hét moment om je kapsel te verwennen met een nieuw kapsel, touch-up van je kleur, goede blow-dry of een behandeling die je haar verzorgt. Wij selecteerden onze acht favoriete kappers en kapsalons van Amsterdam (en omstreken).

Favoriete kappers van Amsterdam 

Rob Peetoom

Een kapper van wereldniveau, dat is Rob Peetoom. Er zijn niet alleen salons in Amsterdam met de naam van deze beroemde kapper, maar ook onder andere in Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Hoorn én zelfs op Bali en in New York. In de kapsalon in het hippe Williamsburg werd zelfs onlangs een scene opgenomen van de SATC-reboot And Just Like That. Maar ook in eigen land hebben de kapsalons enorme star quality – in zoverre dat elke gast zich hier een ster voelt dankzij de goede service en het persoonlijke advies.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Ook fijn: de salons van Rob Peetoom werken met de haarverzorgingsmerken Redken en Kérastase. Deze producten kun je ook in de (online) shop kopen. Extra bezoek waard is de salon aan de Elandsgracht in Amsterdam. Deze kreeg onlangs een make-over; de heropening vierden we met een speciaal Vogue-event in de prachtige zaak.

Rob Peetoom, onder andere op Elandsgracht 68 in Amsterdam

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ROB PEETOOM (@robpeetoom)

Bert Visser

Mening model en (mode)redacteur weet kapper Bert Visser in Amsterdam te vinden, namelijk in het Conservatorium Hotel om precies te zijn. En terecht. De hairstylist weet als geen ander het perfecte kapsel of dé ideale blow-dry te creëren met zijn magische handen. Vraag niet hoe, maar profiteer ervan. Hij haalt bijvoorbeeld bij lang haar nooit onnodig veel lengte weg, maar het valt precies goed als je de salon uitstapt.

Zijn talent zet Bert ook in bij modeshows, zo werkte hij backstage bij bijvoorbeeld Givenchy, Rick Owens, Céline, Dior en Valentino. Ook fijn: Hair Salon Bert Visser werkt met de producten van het even fashionable merk Oribe. Deze luxe haarproducten zijn het geesteskind van de Cubaans-Amerikaanse hairstylist Oribe Canales, die op zijn beurt veel werkte voor Chanel en Versace. (Fun fact, Gianni Versace ontwierp zelfs de prachtige verpakkingen.)

Hair Salon Bert Visser, Van Baerlestraat 27 in Amsterdam

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door B. (@bert___visser)

Mogeen

Nog zo’n beroemde kapsalon in Amsterdam is Mogeen. Dit is de salon van kapper Hester Wernert-Rijn, een ware wereldster in de haarwereld. De internationale hairstylist werkte bij talloze modeshoots, waaronder voor Vogue. Ook is ze chef de cabine bij modeshows van bijvoorbeeld Jan Taminiau, David Laport en Ninamounah.

Geknipt worden door Hester is een feestje – en dat geldt trouwens ook voor de rest van haar kundige team. Ze zijn hier heel goed in kleuren, en zelf heb ik – met mijn lange, krullende haar – ook heel goede ervaringen met de knipbeurten. Bij Mogeen wordt gewerkt met haarproducten van Balmain en Authentic Beauty Concept (ABC). Met producten van dat laatste  merk kun je ook een heerlijke treatment boeken én er is een ABC Refill Station, waar je je shampoos en conditioners kunt bijvullen. (Lees hier ook de beste beautytips van ABC-ambassadeur Peggy Gou.)

Mogeen, Vijzelgracht 31 in Amsterdam

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mogeen (by Hester) (@mogeenamsterdam)

Simcha & Friends

Iedereen met krullen in Amsterdam en omstreken heeft waarschijnlijk ooit gehoord van kapper Simcha. Of is er misschien wel geweest. De kapsalon in Amsterdam-Zuid is met recht een begrip als het gaat om elke soort krul knippen. Kapper, oprichter en naamgever Simcha, zelf uiteraard gezegend met krullen, werd als kind nooit goed geknipt. Het inspireerde haar als kapper aan de slag te gaan én zich te laten onderwijzen over heel de wereld, van Azië naar Afrika en weer terug. Zij en haar team weten daarom om te gaan met zowel black hair als ‘Europese’ krullen. Overigens ben je ook van harte welkom zonder krullen of kort haar, ook daarmee is ruimschoots ervaring.

Simcha & Friends, Europaplein 121 in Amsterdam

Beauty & haar geheimen

We tipten Beauty & haar geheimen eerder al in onze lijst van beste kappers voor kroeshaar in Nederland. Je kunt hier terecht met allerlei soorten haar, maar vooral mensen met krullen weten de kapper in Amsterdam-West te vinden. Niet alleen zijn ze hier goed in het wassen en knippen van kroeshaar, er is ook de mogelijkheid tot haarverlenging met een weave of extensions, of een pruik. (Lees hier wat experts ons vertelden over pruiken, haarextensions en weaves.)

Beauty & haar geheimen, Spaarndammerstraat 42, Amsterdam

iinn sustainable beauty

Bij iinn sustainable beauty kun je niet alleen terecht voor je lokken; het is hier kapper, spa en beautysalon in één. (Bekijk hier trouwens onze andere tips voor beautysalons in Amsterdam.) Zowel haar en huid worden hier ultiem verwend. Dat doen ze met, de naam van de salon zegt het al, natuurlijk producten: die van Aveda. Het mooie is dus dat dit monumentale pand aan de Amsterdamse grachten op deze manier een one stop shop is waarbij je bijvoorbeeld, voor een feest of event, meteen zowel een blow-dry kan laten doen als je make-up.

iinn sustainable beauty, Singel 188 in Amsterdam 

Studio FHS

Bij Studio FHS weten ze raad met zowel  stijl haar als krullen. En zoals alle krullenbollen weten: iemand vinden die goed krullen kan knippen, kan best lastig zijn. Oprichter en kapper Fatos zit al achttien jaar in het kappersvak en is – naast krullen knippen – onder andere gespecialiseerd in het verven van balayages. Good to know: de salon is zo ingericht dat vrouwen die uit geloofsovertuiging haarbedekking dragen, ook hier terechtkunnen. De producten die ze gebruiken zijn van Kerasilk en Goldwell.
Studio FHS, Sam van Houtenstraat 21 in Amsterdam 

Headquarters

In de Amsterdamse Pijp zit sinds 2001 Headquarters, de salon van kapper en oprichter Glenn van Dijke. Deze hairstylist en inmiddels educator bij Goldwell en KMS won meerdere Coiffure Awards, toch de Oscars onder de kappers. Je kunt bij Headquarters in Amsterdam terecht met alle haartypes, het team van ervaren kappers denkt graag met je mee over een nieuw kapsel. En ook verven is hier een specialisatie.

Headquarters, Van Woustraat 169 in Amsterdam