goede-voornemens-dit-zijn-de-beste-workout-en-gezondheidsapps-voor-een-frisse-start-van-het-nieuwe-jaar-278103
©Hans van Brakel, Vogue Nederland, mei 2023

De decembermaanden brengen niet alleen koude temperaturen, heerlijk eten en kerstsferen met zich mee. De maand nodigt ook uit om lekker binnen te blijven met een kop warme chocomel. Toch is het lekker om straks het nieuwe jaar gezond in te luiden, al kan het in combinatie met een hectisch en druk leven soms lastig zijn om die stap naar de sportschool te zetten of om aan die acht uur slaap te komen.

De beste workout- en gezondheidsapps

Gelukkig hoeft een gezonde levensstijl niet heel zwaar of vermoeiend te zijn of veel tijd in beslag te nemen. Want wat dacht je van lekker binnenshuis wat meer bewegen? Of je nu een fervent sporter bent of de eerste stappen zet richting een gezondere levensstijl, het kan allemaal vanuit huis. We selecteerden acht workout- en gezondheidsapps die niet alleen effectief zijn, maar ook (vooral) leuk en zonder hoge verwachtingen.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Actief en gezond leven kan namelijk zowel leuk als effectief zijn. De drempel ligt simpelweg wat lager als je alleen een app hoeft te downloaden en meteen kunt beginnen, niet? Om jou te helpen 2024 gezond in te gaan, selecteerden wij zeven workout- en gezondheidsapps om gemotiveerd en met een flinke dosis positieve energie het nieuwe jaar in te luiden.

FitOn

Stress verminderen door kalmerende yoga? Of werken aan je conditie met een cardiotraining? Deze app bestaat uit een geheel digitaal wellnessplatform met variërende content. De app biedt unieke sociale ervaringen en is onbeperkt – gratis – toegankelijk voor iedereen. Je kunt sporten met beroemde trainers en je laten inspireren en motiveren om je doelen te bereiken. Van fitness en mindfulness tot voedingstips en motivatie, de app biedt voor ieder wat wils.

7 Minute Workout for Women

Een leuke workout van slechts zeven (!) minuten? Dat kan. Deze app – speciaal ontwikkeld voor het vrouwenlichaam – biedt verschillende soorten workouts. Zin om te zweten? Kies dan een HIIT workout met hoge intensiteit. Liever wat rustiger aan beginnen? De app bevat ook rustige sessies specifiek gericht op een bepaalde spiergroep. Het fijne is dat je je workout zo lang en kort kunt maken als je zelf wil. Heb je écht maar een kleine tien minuten, ga dan voor één workout van zeven minuten. Heb je wat langer de tijd? Doe dan een paar workouts achter elkaar. Zo kun je bewegen perfect met je drukke leven combineren.

Emma up

Slapen is ook sport, ja echt. Als je goed slaapt, herstel je beter. En gelukkig zijn er apps om je slaap te tracken, zoals Emma Up. De app is een tool om te zien of je goed slaapt. Zo krijg je inzicht in je slaapduur, kwaliteit van slapen en bepaalde slaapfases. Het mooie aan Emma Up is dat de app gebruikt maakt van AI om een hypergepersonaliseerd slaapverbeteringsprogramma voor je te maken met actiegerichte aanbevelingen. AI om je slaapritme te verbeteren? Why not.

Calm

Ook de app Calm past goed in het lijstje van workout- en gezondheidsapps. Net jezelf laten zweten met een workout? Met deze app kom je tot rust nádat je hebt gesport. Calm geeft je meer rust door bewust te ademen, want hoe vaak focus je nu echt goed op je ademhaling? Na een flinke workout is een goede ademhalingsoefening erg belangrijk, maar na een stressvolle dag op je werk komt de app ook goed van pas.

Pilates Anytime

Tegenwoordig zijn er genoeg van: Pilateslessen. Maar kan dit ook vanuit huis? Deze app biedt Pilateslessen voor alle niveaus en lengtes en past zich aan op wat bij jou past. Wekelijks worden nieuwe video’s toegevoegd en zo heb je onbeperkt toegang tot leuke en effectieve Pilatesworkouts. Of je nu voor het eerst Pilates uit gaat proberen of al een gevorderde beoefenaar bent, op elk niveau kun jij een les volgen.

Glo

Dagelijks online yogalessen en workouts vind je op de app Glo. De app is ontwikkeld voor ‘echte mensen’: van drukke moeders die in de ochtend een energieboost nodig hebben of een reiziger die nog even wil ontspannen voor een nieuw avontuur. Yoga is groter en breder dan je denkt. Je kunt bijvoorbeeld lekker zweten met vinyasa flow of kies voor een wat rustiger beginnerslesje: de app beschikt over meer dan 3000 yoga video’s in twaalf verschillende stijlen. Daar zit vast wat tussen waardoor jij je lekker even kunt ontspannen.

Nike Training Club

Een app die je helpt met je eigen doel. Nike Training Club helpt je een persoonlijk doel te kiezen, van je lichaam verfijnen tot spieren versterken. Zodra je die keuze hebt gemaakt krijg je een aangepaste training, gebaseerd op jouw doel. Alle oefeningen worden uitgelegd door middel van video’s, en die zijn er in verschillende soorten en maten. Nog leuker? Je kunt vrienden toevoegen via de app. Zo sport je toch nog een beetje samen – maar dan vanuit je eigen woonkamer.