7-mooie-beautysalons-en-behandelingen-in-amsterdam-op-een-rij-224284
©Skin Therapy

In de felle zon moet je je huid natuurlijk beschermen met spf. Maar nu de zomer op zijn einde loopt en het weer guurder wordt, heeft onze huid ook veel te verduren. Zo ligt uitdroging op de loer. Daarom is het zaak je gezicht en lichaam goed te reinigen en te hydrateren. (Net als je haar trouwens.) Het is echter ook fijn als een professional dat doet, in een rustgevende omgeving. Op zoek naar een goede beautysalon in Amsterdam? Wij zetten 7 fijne opties op een rij.

Beautysalons in Amsterdam en omstreken

Het is natuurlijk onmogelijk een lijst te maken met álle mooie salons en beautybehandelingen in de hoofdstad en omgeving, maar hierbij een selectie.

Renessence

Beginnen we met een nieuwe hotspot. Renessence opende onlangs in Amsterdam-Zuid. Tussen de hoogbouw op de Zuid-As, zit op een bijna verborgen locatie deze heerlijke wellness-plek. Wie door de deuren loopt, laat onmiddelijk het lawaai van de grote stad achter zich. Je bevindt je plots in een oase van rust, lijkend op een Zuid-Europese, zonnige plek dankzij de warme kleuren en natuurlijke materialen. Hier worden wetenschap en spiritualiteit naar eigen zeggen gecombineerd.

Wat dat betekent? Er wordt op een holistische manier naar lichaam en geest gekeken. Volgens de website wordt het lijf door Renessence gezien als ecosysteem bestaande uit cellen, huid, gedachten, emoties, energie en geest. Deze worden allemaal verzorgd en geprikkeld tijdens behandelingen, workshops en lessen. Denk aan (hot) yoga, maar ook massages en reflexologie. Daarnaast zijn er ’technische’ behandelingen zoals cryotherapie, waarbij het lichaam wordt blootgesteld aan -110 graden Celsius. Bij Oxygen Hydroxy Therapy wordt de zuurstof in een kamer gecomprimeerd waardoor de zuurstof in je lichaam 35 procent hoger wordt.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Renessence (@renessenceworld)

Bloy Institute

Ook in Amsterdam-Zuid, zit Bloy Institute. Hiet staat huidverjonging en huidverbetering centraal. Wie op zoek is naar injectables kan er bijvoorbeeld terecht, die worden uitgevoerd in samenwerking met een cosmetisch arts.

Er worden ook andere, meer verzorgende en ontspannende behandelingen gegeven. Aanrader zijn de Labareau-facials. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de producten van dit merk met de nieuwe, unieke SAXZ-12®️-technologie. In Labareau-producten zitten krachtige, hooggeconcentreerde ingrediënten. Je huid ziet er gladder en steviger uit na afloop. Vooral het moddermasker is een prettige ervaring, waarbij de dikke klei snel uithardt. Ook fijn: de mini-massage van nek en schouders tussendoor.

OJAI Amsterdam

In hartje Amsterdam zit deze oase van rust. OJAI betekent volgens de website ‘nest’ in de taal van Native Americans. Vandaar dat deze salon een veilige haven wil zijn. Een harmonieuze plek waar je ontspant met fijne behandelingen, gedaan met natuurlijke ingrediënten. Denk aan een Detox Treatment voor de gevoelige en ontstoken huid, een Restorative Facial voor een compleet zen-moment of de Drop-In Facial voor wie slechts een half uurtje heeft om te ontspannen aan de gekte van het dagelijkse (stad)leven.

Oprichter Alisa Gararuk startte de salon met holistische insteek, waar het doel is behandelingen maar ook coaching-sessies te bieden waarbij uit wordt gegaan van de zelf herstellende kracht van lichaam en huid. Traditionele rituelen ontmoeten hier moderne techniek en vooral; pure ontspanning.

Health and Beauty Center Monique Gottmer

Deze salon is een begrip in Amsterdam. HBC Monique Gottmer bestaat namelijk al 36 jaar. Je kunt hier terecht voor heel veel behandelingen voor lichaam én gezicht, van bindweefselmassage tot ontharen en schoonheidsbehandelingen. Daarbij worden verschillende luxe merken gebruikt, zoals Thalgo, Medik8 en Valmont.

Thalgo is een Frans kuurmerk met producten op basis van algen. Het Engelse merk Medik8 biedt cosmeceutische producten, cosmetica met een farmaceutische achtergrond. Deze behandelingen werken meer met vitamines en anti-oxidanten. Het luxe Zwitserse merk Valmont is met wetenschappelijke kennis gemaakt met ingrediënten uit de Alpen. Het is maar net wat je aanspreekt. Wel is het met al deze producten en behandelingen zo dat herhalend gebruik gedurende een langere periode, het beste werkt.

Beauty Bar by Dashl

Wie iets minder tijd heeft, kan terecht bij the Beauty Bar by Dashl in de H&M op de Dam. Het fijne is: de behandelingen zijn relatief snel en betaalbaar, zodat je tijdens of na het shoppen een fijn verzorgingsmoment kunt inlassen. Oprichters Nina Akbari en Arbilina Nissan willen beautybehandelingen op deze manier toegankelijk maken voor veel mensen. De fempreneurs hebben veel ervaring in de salonwereld – natural born beauty nerds noemen ze zich – en wilden een eigen salonketen waar het er allemaal wat vriendelijker en makkelijker aan toegaat. Voor zowel bezoekers als werknemers, die volgens Akbari en Nissan niet altijd goed behandeld worden in salons.

Bij Beauty Bar by Dashl kun je je nagels, wenkbrauwen en wimpers laten doen.  Er zijn eenmalige behandelingen, maar ook maandelijkse en jaarlijkse abonnementen om alles bij te houden. Zo is er een manicure met (gel)lak van OPI, een brow lift of lash lift – of combinatie van beide.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door DASHL (@dashl)

Skin Therapy

Bij Skin Therapy in Amsterdam staan je huid én geest centraal. Volgens de holistische filosofie kunnen binnen- en buitenkant niet los van elkaar gezien worden. Je gezicht zou reflecteren hoe je je van binnen voelt. Dus is het behandelen van de huid, ook het behandelingen van de geest. Klinkt logisch.

Of je erin gelooft of niet, feit is dat hier heerlijk ontspannende en verzorgende behandelingen worden gegeven door magische handjes. Een goed bijvoorbeeld is de Signature Sculpting. Deze behandeling, ontwikkeld door oprichter Jolien Schepers, geeft je gezicht die o zo gewenste glow. Ook is er Micro Needling en Inflamed Skin Relief, speciaal voor de huid met acne of eczeem.

Bindweefselbar

Tot slot een ander soort behandeling. Bij de Bindweefselbar in Amsterdam-West wordt gewerkt aan het onderhuidse bindweefsel, zoals de naam al zegt. Dit zijn dieper gelegen huidlagen. Door bindweefsel te masseren, wordt de doorbloeding gestimuleerd. Zowel je lichaam als gezicht krijgen zo een gezonde tint en mooie glow. Voor wie acne heeft: Bindweefselbar biedt ook een speciale anti-acnekuur. Hier wordt je gezichtshuid diep gezuiverd.

Door bindweefselmassage wordt je huid ook strakker, denk aan je benen, decolleté of buik. Bij de Bindweefselbar hebben ze sinds kort ook behandelingen bedoeld voor de buiken van (net) bevallen vrouwen. Zo is er een tummy tuck-kuur, maar ook een programma speciaal voor vrouwen die een keizersnede hebben gehad. Het litteken en bindweefsel hieronder worden verbeterd. Tijdens alle behandelingen werkt de specialist met haar handen, en /of met cups, een guasha-steen en een speciaal bord. Niet alles voelt even prettig, maar het werkt wel.