jennifer-lopez-strakke-updo-met-vlechtjes-is-het-perfecte-y2k-kapsel-223958
©ANP

We lijken maar geen genoeg van de zeroes te krijgen – op stijlgebied dan. Y2K is nog steeds volop aanwezig in de mode, van ultrakorte spijkerrokjes tot slogan tees en van cargobroeken tot strass. Niet zo vreemd dat we ook op kapselgebied style cues nemen van de haartrends die toen populair waren. Neem bijvoorbeeld Jennifer Lopez, die nu – ook al was ze in de noughties zélf het toonbeeld van de stijl – het ultieme Y2K-kapsel rockt: een strakke updo met kleine vlechtjes.

Jennifer Lopez met Y2K-kapsel

Hoewel we een strakke knot wel van Jennifer Lopez gewend zijn, heeft haar nieuwe kapsel een op Y2K geïnspireerde twist die voor maximale glamour zorgt. Onlangs werd de superster gespot met een slicked-back gevlochten knot, de perfecte haarlook bij haar crèmekleurige powersuit. Haar vaste haarstylist, Chris Appleton, deelde de glamoureuze coupe op zijn Instagram-account. De video geeft een zicht van 360 graden op de look, waarbij J.Lo’s honingblonde lokken in een strakke knot met een ingewikkelde ‘kroon’ van vlechten en losse plukken haar.

Lopez draagt haar volumineuze lokken meestal los, maar weet haar fans zo nu en dan te verrassen door groots uit te pakken met haar kapsels. Zo zagen we de zangeres en actrice afgelopen zomer nog met kleine nineties-vlechten, een van de grootste haartrends van het seizoen. Ook de lage paardenstaart met curtain bangs bood genoeg inspiratie – en was met name perfect voor diegenen die graag voor een moeiteloos kapsel gaan.

Frisse herfstlook

Het Y2K-kapsel van Jennifer Lopez is precies de frisse coupe die we nodig hebben bij de huidige seizoenswisseling. Hoewel het een flinke uitdaging is om de haarstijl zelf te creëren, kun je variëren door de vlechtjes achterwege te laten of juist te kiezen voor een volledig gevlochten knot. Nu het steeds kouder en regenachtiger wordt, kan het geen kwaad om eens voor de spiegel te experimenteren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Chris Appleton (@chrisappleton1)