dit-zijn-de-beste-kappers-voor-kroeshaar-in-nederland-242431
©Spotlight

Wie kroeshaar heeft moet meer moeite doen om een goede kapper of haarstylist te vinden in Nederland. Als je er dan een vindt, riskeer je ook nog het nare gevoel van afwijzing. Niet alle kappers zijn namelijk gespecialiseerd in kroeshaar.

Wij zochten naar kappers die dat wél zijn. Met dit lijstje verklaren we de zoektocht naar goede kappers voor álle soorten haartypes, officieel verleden tijd. Dit zijn de beste kappers waar iedereen, ook jij, vol zelfvertrouwen de salon kan verlaten. Want ja, in de woorden van de iconische avant-garde haarstyliste Anne Veck: “Je kunt jezelf geen kapper noemen, tenzij je Afro haar kunt doen.” Wij hadden het niet beter kunnen zeggen.

De beste kappers voor kroeshaar in Nederland

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @eldridge_mullenhof

Eldridge Mullenhof

Verantwoordelijk voor de adembenemendste beautylooks op modeshows, ongeacht haartype van het model: Eldridge Mullenhof. De kundige kapper, haarstylist én eigenaar van een winkel die de mooiste pruiken verkoopt does it all. Eldridge is dé persoon achter het haar in shoots voor modebladen in binnen- en buitenland. Zo deed hij ook het haar van rapper Frenna in Vogue’s septembernummer in 2022.

@eldridge_mullenhof

Beauty & haar geheimen

Je kunt Beauty & haar geheimen voor álles bellen: van een simpele was- en knipbeurt tot haarverlenging. Maar ook voor het kopen van een weave of een pruik. De kappers staan iedere dag (behalve op zondag) van 10:00 tot 18:00 uur voor je klaar. Ook zijn ze gespecialiseerd in alle haartypes.

Beauty & haar geheimen, Spaarndammerstraat 42, Amsterdam

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hair By Keanna Williams (@kekebraids)

Kekebraids

Keanna Williams is haar naam. En kunstwerken maken van haar is waar ze goed in is. De jonge en getalenteerde Williams is bekend van haar werk als haarstyliste van modellen met kroeshaar bij fotoshoots. Tijdens haar Vogue’s Talent to Watch interview deelde ze dat haar vlechten eerst als hobby begon en nu een serious business is. “Eerst stond ik bekend als ‘het meisje dat haar doet’, nu merk ik dat mensen me serieuzer nemen,” aldus Keanna.

@kekebraids

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ChokkasBlackHair (@chokkas_)

Chokka’s Blackhair Centre

De termen black beauty en Chokka’s Black Haircentre gaan hand in hand. Dagblad Het Parool noemde Shirley Wijngaarde, de eigenaresse van de zaak, niet voor niets “één van de beste blackhair kappers van Nederland”De talloze diploma’s die Wijngaarde op haar naam heeft staan en klanten die variëren van Ladies of Soul-zangeres Edsilia Rombley tot de broers van Michael Jackson zeggen genoeg: zij is niet één van de beste. Zij is de beste. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de cursussen die je bij Chokka’s Blackhair Academy kunt volgen.

Chokka’s Blackhair Centre, Nieuwezijds Voorburgwal, Amsterdam

Manuela Hairfashion

Kroeshaar op een gezonde manier stijlen? Geen probleem voor de kappers bij Manuela Hairfashion. De Rotterdamse zaak is een trekpleister voor mensen met allerlei soorten haar. “Zoals het hoort,” benadrukt eigenaar Manuela. “We zijn onderdeel van een multiculturele samenleving.” Haar klanten komen uit alle hoeken van Nederland (en zelfs vanuit Duitsland) voor een onvergetelijke behandeling. “We gaan zorgvuldig met kroeshaar om, omdat we begrijpen dat dit haar een diepere betekenis heeft”, benadrukt Manuela. Ze vertelt dat ze Braziliaans is en dat veel mensen Braziliaanse vrouwen met kroeshaar vergeten. “Haar is cruciaal. Het is wie je bent en wat je wilt uitstralen.”

Manuela Hairfashion, Marconiplein 22 B, Rotterdam

Kapper doet haar van klant
©Afro Beauty Centre
afro-beauty-centre-kroeshaar

Afro Beauty Centre

Altijd plek. Altijd lol. En altijd tevreden. Je wildste haardromen worden werkelijkheid met de magische handen van de Afro Beauty Centre-kappers. Het enige wat je nodig hebt is een foto en zij maken het. Goddess-achtige Ghana braids tot onder je heupen? Dat kan. Blonde vlechten à la Beyoncé’s Lemonade album cover? Geen probleem. Deze experts kunnen écht alles.

Afro Beauty Centre, Harriët Freezerstraat 112-114, Amsterdam

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ???? ???????? (@seductiveglamorrr)

Seductive Glamor 

Voor gezonde krullen, haarextentions of keratinebehandelingen kun je hier terecht. Mooi, gezond en glamoureus haar, met zo min mogelijk schade aan de natuurlijke krul. Dat is wat je van Seductive Glamor kunt verwachten. Eigenaar en haargoeroe Dave Sewtahal benadrukt dat hij alleen werkt. Het is daarom nooit druk in zijn salon. “Alsof je een VIP area binnenkomt”, zegt hij.

Seductive Glamor, Bilderdijkstraat 77, Amsterdam

©Nubys Hairstyling

Nuby’s Hairstyling

Chantal Sporkslede, eigenaar van Nuby’s Hairstyling, won in 2015 de allereerste Black Hair Salon Award in Nederland. “Mijn doel is om iedereen, ongeacht haarsoort, professioneel te behandelen en verzorgen”, zei ze. En de Google-reviews gaan sindsdien door het dak. Door klanten wordt Sprokslede’s zaak netjes, professioneel en klantvriendelijk genoemd. “Geweldige haarstylist, veel kennis van producten, gemengd haar, zwart haar. Geeft goed advies en denkt echt in mogelijkheden”, zegt een van de velen tevreden klanten.

Nuby’s Hairstyling, Albrecht Dürerweg 172, Almere

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Fixcurls The Hague (@fixcurls_nl)

Fixcurls

last but not least: Fixcurls in Den Haag. De naam zegt het al. Voor een gezonde, meer gedefinieerde krul kun je bij Fixcurls terecht. De kundige kappers kunnen met álle haartypes en krulpatronen werken.

Fixcurls, Leersumstraat 165, Den Haag