de-beste-kappers-voor-kroeshaar-in-nederland-dit-zijn-ze-204301
©Abel kayode / Pexels

Wie kroeshaar heeft, moet meer moeite doen om een goede kapper te vinden in Nederland. En als je er dan een vindt, riskeer je ook nog het nare gevoel van afwijzing. Niet alle kappers zijn namelijk gespecialiseerd in kroeshaar.

Wij zochten naar kappers die dat wel zijn. En met dit lijstje verklaren we de zoektocht naar goede kappers voor álle soorten haartypes, officieel verleden tijd. Dit zijn de beste kappers waar iedereen, ook jij, vol zelfvertrouwen de salon kunt verlaten. Want ja, in de woorden van de iconische avant-garde haarstyliste Anne Veck: “Je kunt jezelf geen kapper noemen, tenzij je Afro haar kunt doen.” Wij hadden het niet beter kunnen zeggen.

De beste kappers voor kroeshaar in Nederland

Kekebraids

Keanna Williams is haar naam. En kunstwerken maken van haar is waar ze goed in is. De jonge en getalenteerde Williams is bekend van haar werk als haarstyliste van zwarte modellen bij fotoshoots.

@kekebraids

Chokka’s Blackhair Centre

De termen black beauty en Chokka’s Black Haircentre gaan hand in hand. Dagblad Het Parool noemde Shirley Wijngaarde, de eigenaresse van de zaak, niet voor niets “één van de beste blackhair kappers van Nederland”De talloze diploma’s die Wijngaarde op haar naam heeft staan en klanten die variëren van Ladies of Soul-zangeres Edsilia Rombley tot de broers van Michael Jackson zeggen genoeg: zij is niet één van de beste. Zij is de beste. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de cursussen die je bij Chokka’s Blackhair Academy kunt volgen.

Chokka’s Blackhair Centre, Nieuwezijds Voorburgwal, Amsterdam

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door ChokkasBlackHair (@chokkas_)

Manuela Hairfashion

Kroeshaar op een gezonde manier stijlen? Geen probleem voor de kappers bij Manuela Hairfashion. De Rotterdamse zaak is een trekpleister voor mensen met allerlei soorten haar. “Zoals het hoort,” benadrukt eigenaar Manuela. “We zijn onderdeel van een multiculturele samenleving.” Haar klanten komen uit alle hoeken van Nederland (en zelfs vanuit Duitsland) voor een onvergetelijke behandeling. “We gaan zorgvuldig met kroeshaar om, omdat we begrijpen dat dit haar een diepere betekenis heeft”, benadrukt Manuela. Ze vertelt dat ze Braziliaans is en dat veel mensen Braziliaanse vrouwen met kroeshaar vergeten. “Haar is cruciaal. Het is wie je bent en wat je wilt uitstralen.”

Manuela Hairfashion, Marconiplein 22 B, Rotterdam

Afro Beauty Centre

Altijd plek. Altijd lol. En altijd tevreden. Je wildste haardromen worden werkelijkheid met de magische handen van de Afro Beauty Centre-kappers. Het enige wat je nodig hebt is een foto en zij maken het. Goddess-achtige Ghana braids tot onder je heupen? Dat kan. Blonde vlechten à la Beyoncé’s Lemonade album cover? Geen probleem. Deze experts kunnen écht alles.

Afro Beauty Centre, Harriët Freezerstraat 112-114, Amsterdam

Kapper doet haar van klant
©Afro Beauty Centre
afro-beauty-centre-kroeshaar

Seductive Glamor 

Voor gezonde krullen, haarextentions of keratinebehandelingen kun je hier terecht. Mooi, gezond en glamoureus haar, met zo min mogelijk schade aan de natuurlijke krul. Dat is wat je van Seductive Glamor kunt verwachten. Eigenaar en haargoeroe Dave Sewtahal benadrukt dat hij alleen werkt. Het is daarom nooit druk in zijn salon. “Alsof je een VIP area binnenkomt”, zegt hij.

Seductive Glamor, Bilderdijkstraat 77, Amsterdam

Nuby’s Hairstyling

Chantal Sporkslede, eigenaar van Nuby’s Hairstyling, won in 2015 de allereerste Black Hair Salon Award in Nederland. “Mijn doel is om iedereen, ongeacht haarsoort, professioneel te behandelen en verzorgen”, zei ze. En de Google-reviews gaan sindsdien door het dak. Door klanten wordt Sprokslede’s zaak netjes, professioneel en klantvriendelijk genoemd. “Geweldige haarstylist, veel kennis van producten, gemengd haar, zwart haar. Geeft goed advies en denkt echt in mogelijkheden”, zegt een van de velen tevreden klanten.

Nuby’s Hairstyling, Albrecht Dürerweg 172, Almere

Fixcurls

De naam zegt het al. Voor een meer gedefinieerde krul kun je bij Fixcurls in Den Haag terecht.

Fixcurls, Leersumstraat 165, Den Haag