florence-pugh-is-een-moderne-marilyn-monroe-op-de-rode-loper-281785

Een nieuw jaar betekent nieuwe kansen voor Florence Pugh om op de rode loper in de huid van verschillende personages te kruipen. Bij de Golden Globes op zondagavond was de actrice gehuld in een doorzichtige rode jurk, en koos ze voor een rock-achtig kapsel. Een paar dagen later, bij de Governors Awards in Hollywood, gooide Pugh het over een heel andere boeg en liet ze een moderne versie van een van de grootste iconen uit de filmwereld zien: Marilyn Monroe.

Florence Pugh als een moderne Marilyn Monroe

De actrice bewijst daarmee dat korte kapsels allesbehalve beperkend hoeven te zijn. Florence Pugh woonde de ceremonie bij met haar haar subtiel gekruld – een moderne versie van Monroe’s beroemde pin-upkrullen. Pughs versie van het kapsel voelde iets edgier aan dan dat van Monroe, en dat paste perfect bij haar. Haar lokken – in een vlekkeloze witblonde kleur, geperfectioneerd door Matt Rez en gestyled door Adir Abergel – glansden, ook al waren ze recentelijk gebleekt.

Ook de rest van haar beautylook droeg bij aan een moderne weerspiegeling van Monroe; naast de volumineuze krullen, recreëerde Pugh de scherpe eyeliner en de gekleurde lippen van de filmster.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De actrice droeg verder een lichtroze, met pailletten versierde Rodarte-jurk met (net zoals Monroe vaak droeg) een halter-design, compleet met een Old Hollywood-achtige corsage. Al met al zorgde de actrice voor het ultieme filmstermoment van de avond – en we kunnen niet wachten om te zien welke looks Florence Pugh ons dit jaar nog meer gaat tonen.

Florence Pugh
©Getty Images
1/2
Native Share
Florence Pugh
Marilyn Monroe
©Getty Images
2/2
Native Share
Marilyn Monroe

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.