florence-pugh-bewijst-dat-de-barbiecore-trend-maar-niet-wil-verdwijnen-269887
©Getty Images

Hoewel rood ontegenzeggelijk de kleur van het seizoen is, lijkt de Barbiecore-trend die de boventoon voert sinds we afgelopen zomer een eerste glimp te zien kregen van Greta Gerwigs Barbie-film, ook nergens heen te gaan. De nieuwste beroemdheid die van top tot teen roze draagt? Florence Pugh bij Valentino lente/zomer 2024.

Florence Pugh bij Valentino lente/zomer 2024

Tijdens Valentino’s lente/zomer 2024 show in Parijs koos de actrice voor een blazer met dubbele knopen en een broek met wijde pijpen in babyroze, gecombineerd met een meisjesachtige strikvormige bralette eronder en een paar torenhoge plateaus. Hoewel de suikerzoete look voor sommigen misschien te veel van het goede was, voegden Pughs peroxideblonde haar en pilotenbril een punkachtig randje toe aan het geheel.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Pugh was zeker niet de enige A-lister op de eerste rij die voor roze koos. Ook haar We Live In Time-co-ster Andrew Garfield droeg de kleur, gehuld in een suikerspinroze jas gecombineerd met een donkeroranje blouse en een beige broek. Ondertussen ging Paris Hilton terug naar haar dagen in The Simple Life in een magenta tweed mini-jurk, samen met een bijpassende tas en hakken.

Pink PP

Natuurlijk heeft Valentino’s creative director Pierpaolo Piccioli net zoveel te maken met de Barbiecore-trend als Gerwig, met zijn bijzondere tint Pink PP gezien bij iedereen van Zendaya tot Anne Hathaway (en natuurlijk Pugh) na zijn herfst/winter 2022-show. Nu hot pink opnieuw zijn opwachting maakte tijdens zijn lente/zomer 2024 catwalk (zij het kortstondig), lijkt het erop dat je kleden als Barbie een blijvertje is.

Andrew Garfield en Florence Pugh
©Getty Images
Andrew Garfield en Florence Pugh in Barbieroze bij de Valentino-show.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK