lancome-lanceert-inclusieve-beauty-tech-tool-eerste-stap-richting-beauty-voor-iedereen-237840
©Lancôme

Cosmeticamerk Lancôme introduceert iets bijzonders: een beauty tech tool voor gebruikers die minder mobiel zijn. De kunstmatige intelligentie-robotarm genaamd HAPTA helpt mensen die moeite hebben met het ‘met vaste hand’ aanbrengen van make-up. Deze kennelijk eerste computergestuurde make-up applicator is een doorbraak in de beautywereld.

Lancôme’s inclusieve ‘beauty tech tool’ HAPTA

Volgens Lancôme zijn er wereldwijd zo’n 50 miljoen mensen die een beperkte fijne motoriek hebben. Het is voor hen lastig om sommige taken uit te voeren; denk aan schrijven of koken, maar ook aan lippenstift of mascara opdoen. Lancôme is daarom al sinds 2009 bezig met het ontwikkelen van gepersonaliseerde beauty tech tools. Hulpstukken die zowel make-up als technologie toegankelijk maken voor iedereen.

Wat is deze HAPTA dan precies? Het woord komt van haptisch, oftewel (de wetenschap van) aanraking – denk aan haptonomie. De HAPTA van Lancôme is het best te omschrijven als een motorische arm. Hierin geïmplementeerd zit een techniek die eerder uitgevonden is door Verily. Deze zorgt er normaal gesproken voor dat bestek gestabiliseerd wordt zodat mensen die armen en handen niet goed kunnen gebruiken, zelfstandig en vol zelfvertrouwen kunnen eten.

‘Beauty voor iedereen’ 

De HAPTA zet deze techniek nu dus in voor een hulpstuk waar een lippenstift op geklikt kan worden. “Deze innovatie is een eerste stap richting beauty voor iedereen”, aldus Paul Tartrat, Lancôme Innovation & Beauty Tech Director. De HAPTA is er voor mensen die bijvoorbeeld artritis, de ziekte van Huntington (een erfelijke hersenziekte die de bewegingen aantast) hebben of een beroerte hebben gehad.

Nu is er alleen nog een HAPTA voor de altijd geliefde lippenstift, hierna volgt een opzetstuk voor mascara. Dit zijn de twee meestgebruikte beautyproducten. Ook komen er hulpstukken voor andere soorten make-up, we denken zelf dat de populaire highlighter een goed vervolg kan zijn. Hieronder is te zien hoe de motorische arm werkt en hoe hij gebruikers helpt. Als je meer wil weten over de mogelijkheden kun je je hier aanmelden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lancôme Official (@lancomeofficial)