highlighter-zo-breng-je-de-geliefdste-make-up-van-de-winter-aan-volgens-deze-tiktok-lifehack-237760
©Dimitrios Kambouris/Getty Images

Highlighter is de go-to van elke make-upliefhebber, zeker in de winter als die wangetjes een beetje bleek zien. Het is gewoon een heel makkelijke manier om wat kleur en glans op je gezicht aan te brengen. Ook kun je met highlighter heel makkelijk sculpten. Alleen: breng ‘m net ‘verkeerd’ aan en het lijkt of je met je gezicht in een poederdoos bent gevallen. Met een simpele lifehack, gespot op TikTok, breng je nu highlighter simpel op de juiste plekken aan.

Highlighter of rouge

Zoals gezegd dient highlighter meerdere doelen. Je gezicht krijgt er kleur en glans van, waardoor je eruit ziet alsof je net uitgerust terugkomt van vakantie. En daarbij kun je met vooral rouge je gezicht ogenschijnlijk een iets andere vorm te geven. Dit sculpting, oftewel het bijna beeldhouwen van je hoofd, met make-up is een stuk makkelijker en minder gevaarlijk dan de nieuwste cosmetische chirurgietrend van het verwijderen van buccaal vet. Hier legden we al uit wat dat inhoudt.

Nog even over het verschil tussen rouge en highlighter. Eigenlijk zeggen deze respectievelijk Franse en Engelse woorden zelf al wat ze inhouden. Met rouge, oftewel ‘rood’ in het Frans, breng je kleur aan op je wangen. Uiteraard is rouge al lang niet meer alleen rood, er zijn allerlei schakeringen – van oranje tot bruin – verkrijgbaar; passend bij jouw huidskleur kies je een tint. Het idee dat rouge echt rood moet zijn, stamt vanuit eerdere schoonheidsidealen van een witte huid en rode wangen, wat zou duiden op gezondheid.

Highlighter is net anders, dat brengt echt ‘licht’ in je gezicht. Highlighter hoeft niet per se een kleur te hebben, het glimt vooral en highlight op die manier – omdat het licht weerkaatst – je jukbeenderen. Juist die combinatie van rouge en highlighter, of een highlighter mét kleur, zorgt er dus voor dat je je gezicht vormgeeft. Of eigenlijk de optische illusie creëert van krachtige jukbeenderen.

Lifehack op TikTok

Goed, dan de lifehack gespot op TikTok. Eigenlijk is het, zoals veel hacks, een simpel trucje. Bij rouge en highlighter wil je vooral niet te veel aanbrengen, omdat het er dan nogal overdadig uitziet. Als je de make-up ook niet op de goede plekken aanbrengt, creëer je bovendien niet dat opwaartse effect. Oftewel: als je highlighter te laag op je gezicht zit, lijken je wangen te hangen.

Die frisse, gesculpte (bij gebrek aan een beter woord) look, verkrijg je door je hand in een L-vorm te maken met je duim en wijsvinger. Het puntje van je duim leg je naast je neus, de top van je wijsvinger op je slaap. Vervolgens breng je de poeder (of stick of crème, als je die vorm kiest) aan in het vierkant dat daartussen ontstaat. Easy does it.