haarinspiratie-nodig-ga-net-als-kendall-jenner-voor-jaren-zeventig-curtain-bangs-233356
©Getty Images

Inmiddels behoren curtain bangs al tot de klassiekers in de wereld van kapsels. “Als ze goed gedaan zijn, staan ze bij iedereen”, zei Mark Townsend, de professional achter de immer begeerde pony van Dakota Johnson, al eens over de haarstijl. Bij wie curtain bangs sowieso goed staan, is Kendall Jenner. Het model is gespot met een jaren zeventig-versie van het geliefde kapsel, die sterk doet denken aan Farrah Fawcett in Charlie’s Angels.

Kendall Jenner met jaren zeventig-curtain bangs

Jenner maakt er geen geheim van dat ze graag met verschillende stijlen experimenteert. Vorig jaar wist het model een heuse haartrend te ontketenen toen ze in februari met een koperkleurige kapsel op de catwalk van Prada verscheen. Inmiddels hebben haar lokken weer de donkerbruine kleur die zo kenmerkend is voor Jenner. Ook nu lijkt de oprichter van 818 Tequila weer een nieuwe (kapsel)richting op te slaan door met curtain bangs in jaren zeventig-stijl te pronken op Instagram.

Ze gebruikte het social mediaplatform om beelden van haar nieuwe campagne voor modelabel Own Denim te delen. Op de foto’s zien we haar in twee verschillende looks: een all-denim outfit bestaande uit een matching jeans en gilet, en een look met een donkere jeans, bralette en glanzende bruine blouse. Het perfecte accessoire voor beide outfits? Haar op Farrah Fawcett geïnspireerde curtain bangs, het werk van haarstylist Lucas Wilson.

 Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Volume, volume, volume

Curtain bangs doen voor je gezicht wat mooi gedrapeerde gordijnen doen voor een raam. Ze geven een zachtere uitstraling dan een rechte pony met de bedoeling iemands botstructuur te accentueren en gelaatstrekken, zoals de ogen of jukbeenderen, te benadrukken. Dat zien we ook bij Jenner, waarbij Wilson zelfs nog een stapje verder ging. Het gelaagde kapsel is namelijk zo geknipt en gestyled dat er veel volume ontstaat, een stijl die erg geliefd was in de jaren zeventig.

Om curtain bangs à la Kendall Jenner te krijgen, is het belangrijk dat je ze laat knippen door een professionele kapper. Die geeft je advies en houdt rekening met je gezichtsvorm, kenmerken en levensstijl. En qua onderhoud? Het is het handigst om een ​​pony te vormen terwijl de lokken nog nat zijn. Föhn het haar recht naar beneden met een platte borstel en gebruik vervolgens een ronde borstel, verticaal gehouden, om de pony omhoog te ‘vegen’.