voor-haar-beautyroutine-heeft-model-lily-cole-een-regel-less-is-more-208428
©Vogue Nederland

Model en actrice Lily Cole reist de wereld af voor goede doelen, heeft een grote liefde voor het milieu en schreef een boek over klimaatverandering. Daarnaast heeft de 34-jarige moeder ook nog eens een prachtig gezicht en in deze video laat ze ons al haar beautygeheimen zien.

Less is more

Voor haar beautyroutine heeft het model één regel; less is more. Een tip die ze jaren terug leerde van een beauty expert en waar ze intussen bij zweert. Het model slaat daarom een moisturizer over en begint haar routine met een cleanser. “Het kostte me een paar maanden een droge huid om te wennen, maar sindsdien heb ik nooit meer moisturizer gebruikt en werkt het heel goed voor mijn huid.” Met een vochtige mousseline doek dept ze de cleanser eraf en vertelt dat ze na deze stappen vaak al klaar is om de dag te beginnen.

Magie in een flesje

Als haar huid het nodig heeft, voegt ze nog een aantal producten toe. Zoals oogcrème en een peeling van Susan Kaufmann. Voor pukkeltjes gebruikt ze het liefst magic drops; een mysterieus flesje met een natuurlijk geproduceerd middel die bij oneffenheden voor magische effecten zorgt. Haar liefde voor het klimaat is terug te zien in haar beautyroutine; minimaal en het liefst organisch.

Naast een kleurloze lippenbalsem sluit Lily Cole haar skincareroutine af met een essentiële stap; zonnebrand. Haar voorkeur gaat uit naar een getinte variant, voor bescherming en een beetje een camouflerend effect. In haar haar gebruikt ze slechts wat haarolie, die ze in haar punten wrijft. Et voilà! Een natuurlijke look die de huid laat stralen.

Bekijk alle beautygeheimen van Lily Cole in de video.