cat-eye-is-de-nageltrend-die-je-deze-zomer-wil-uitproberen-292879
©@thebeaulife.co

Van kunst tot natuur: als je goed genoeg kijkt, vind je overal nagelinspiratie. En dan bedoelen we ook echt overal. De meestgevraagde manicure van dit moment haalt zijn inspiratie uit wegen – niet uit asfalt, witte strepen of gaten in de weg – maar uit de reflectoren (genaamd kattenogen) die de begrenzing aangeven. Cat-eye dus. Google-zoekopdrachten naar de nageltrend zijn alleen al in de afgelopen maand met duizend procent gestegen. Ook is de term meer dan 57 miljoen keer bekeken op TikTok. Beroemdheden als Anya Taylor-Joy en Rita Ora zijn fan.

Cat-eye nageltrend

“Cat-eye-nagels zijn een uniek type nageldesign met een glinsterende vorm op de nagel, die eruit ziet als een echte kattenoog”, legt celebrity nagelstylist Michelle Humphrey uit. Zij past de techniek al jaren toe bij haar klanten, waaronder Rita Ora. “Het is zo’n uniek effect,  multidimensionaal omdat de kleuren op de nagel bewegen.” Reflecterend en intrigerend; de perfecte manicure voor iedereen die houdt van een steeds veranderende look. Dit komt doordat cat-eye-nagels elke keer als je ernaar kijkt lijken te veranderen, afhankelijk van hoe ze worden belicht.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Zo maak je de manicure na

Welke kleur je ook kiest, om deze look te bereiken gebruik je nagellak of gel die magnetische deeltjes bevatten. Vervolgens ga je met een magneet over de nagel heen om vormen te creëeren. “Nadat je de nagellak hebt aangebracht, zorgt een magneet die je dicht bij de nagel houdt ervoor dat de deeltjes in de lak bewegen”, legt Humphrey uit. “Traditioneel creëer je met deze techniek de vorm van een kattenoog, maar het eindresultaat varieert eigenlijk, afhankelijk van de vorm van de magneet en waar deze wordt vastgehouden.” Net als bij de ogen van een kat langs de weg, zal het resultaat altijd reflecterend zijn.

Hoewel het een vrij lastige techniek is om thuis na te maken, kan je nagelstyliste een heleboel schitterende effecten creëren. Humphrey houdt er persoonlijk van om verschillende cat-eye-gels in laagjes aan te brengen zodat “je meer dan één detail op de nagel hebt”. Door lagen aan te brengen, de magneet te gebruiken, uit te harden en te herhalen kun je de ultieme opvallende manicure creëren. “Je kunt er ook sheer-gels overheen doen om meerdere kleuren te krijgen”, voegt ze eraan toe.

Alles wat glittert

Niet alleen cat-eye-nagels zijn in, we zijn momenteel geobsedeerd door alles wat glasachtig, glinsterend of lichtgevend is op onze vingertoppen. Of het nu gaat om een hoogglanzende afwerking of chroom, we zijn in de ban van glans – een nageltrend die de lente en de komende zomermaanden zal domineren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kim Truong (@kimkimnails)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Frikiki Nails (@nailsbyfrikiki)

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.