angelina-jolie-grijpt-terug-naar-haar-befaamde-blonde-haar-uit-de-jaren-90-256983
©Getty Images

Zoals Coco Chanel ooit zei: “Een vrouw die haar haar knipt, staat op het punt haar leven te veranderen”. Hetzelfde kan gezegd worden over een vrouw die haar haarkleur verandert – en dat geldt zeker voor Angelina Jolie. De actrice gaat een nieuwe periode in haar leven tegemoet en kiest daarvoor, heel toepasselijk, voor een nieuwe, jaren negentig-coupe. En wel eentje die ons bekend voorkomt. Hoe dat eruitziet? Heel blond.

Angelina Jolie is blond

De actrice, regisseur en voormalig goodwillambassadeur van de Verenigde Naties kondigde onlangs de lancering van Atelier Jolie aan, een doelgericht modemerk dat de vaardigheden van vluchtelingen en andere getalenteerde (en ondergewaardeerde) groepen gebruikt om kleding te maken van deadstockmaterialen.

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Voor haar eerste collectie is het merk een samenwerking aangegaan met het Franse modehuis Chloé en hun creative director Gabriela Hearst om een capsulecollectie te creëren. Een lijn die het werk van ontwerpers en kleermakers die betrokken zijn bij het productieproces benadrukt, en waarin materialen worden gebruikt die minder negatieve impact hebben op het milieu.

Een revival uit de nineties

In lijn met haar nieuwe carrièrestappen kiest Angelina Jolie voor een nieuw kapsel: ze gaat voor volledig blond. Op nieuwe beelden van Atelier Jolie zien we hoe de actrice-turned-designer samenwerkt met het designteam van Chloé. Het valt gelijk op dat Angelina Jolie haar kenmerkende chocoladekleurige lokken heeft verruild voor goudkleurige highlights; een warme haarkleur die haar gezicht subtiel omlijst.

Natuurlijk is dit slechts de nieuwste van de vele haartransformaties van Angelina, die in het verleden heeft geëxperimenteerd met een pixie en in de jaren negentig blond was toen ze haar Oscarwinnende rol speelde in Girl, Interrupted. Angelina’s nieuwe haar valt tot slot niet alleen samen met haar vernieuwde cv. Haar opgefriste look luidt tevens de aanloop naar een nieuw seizoen in. Want hoe kun je de zomer beter tegemoet gaan dan met beachy blond haar?

Angelina Jolie met blond haar
©Chloé

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.