deze-franse-haarstijl-geliefd-bij-beroemdheden-is-de-trend-voor-de-winter-234273
©Getty Images

Aan het begin van het jaar – en geruime tijd daarvoor – was het enige kapsel dat de krantenkoppen haalde de bob. Tot nu. De grootste haartrend van deze winter is gemaakt voor mensen met lang haar: de zogeheten French new wave is overal. Iedereen, van Priyanka Chopra tot Irina Shayk en Dua Lipa, heeft de Franse haarstijl inmiddels geprobeerd. Volgens haarstylist Syd Hayes is het een “subtielere kijk op cool girl-haar met zachte golven en minder uitgesproken textuur”.

Franse haarstijl 

Terwijl prerafaëlitische (lees: een gigantische bos) krullen – die in mei overal op de rode loper te zien waren tijdens het Met Gala – dit jaar ook on trend waren, is de Franse haarstijl meer nonchalant en moeiteloos, met veel textuur en tegelijk een uitgeborsteld gevoel. “Het voelt verfijnd en meer verheven dan een klassieke, platte, beachy wave“, zegt Hayes. “Denk aan losser en piekeriger haar, maar met een glanzende afwerking.” De Franse new wave is perfect door zijn imperfectie met een gepolijst randje. “Het voelt aan als ’tweede-dag haar’, maar met glans en minimale inspanning – het perfecte winterklare kapsel”, voegt Hayes toe.

Langere kapsels lenen zich duidelijk voor deze look – zoals Dua en Priyanka bewijzen – maar als je nog niet in het bezit bent van zeemeerminlengtes (en niet bereid bent om extensions te overwegen), kun je de trend toch proberen. “De Franse new wave werkt goed bij alle lengtes en texturen. Bij langer haar tuimelen de golven en zien ze er moeiteloos uit, terwijl bij korter, bob-lengte haar de extra textuur heel flatterend is”, legt Hayes uit. Maar wat je haarlengte ook is, een goede knipbeurt is vereist. Vraag je kapper om je lokken niet recht af te knippen, zodat de stijl er ongekamd uitziet.

Sexy, warrige look

Hoe maak je de look thuis na? Begin met het creëren van wat volume met een mist, zoals Cool Girl Superlift van Sam McKnight. Spray deze direct in de wortels zodat je haar er dik, vol en niet te plat uitziet. Pak daarna een stijltang en zorg ervoor dat je “de richting van elke golf afwisselt, zodat het haar ongestructureerd is en een zachte uitstraling heeft”. Maak je haarlook af met een lichte nevel van haarlak.

Als alternatief kun je de nieuwe Wave Secret Air van BaByliss aanschaffen, die Hayes aanbeveelt als een eenvoudige manier om golven in het haar te creëren. “Het doet al het werk voor je – naast het automatisch wikkelen van het haar en het krullen, heeft het ook richtinginstellingen, zodat je kunt beslissen of je de golven van het gezicht af of juist richting het gezicht wil hebben”, zegt hij. “De volgende stap is om het haar uit te borstelen en een beetje in de war te brengen.” Gooi je haar ondersteboven en gebruik een textuurspray om een sexy, warrige look te creëren. Et voilà, je hebt de French new wave. 

Dua Lipa met de Franse haarstijl
©Getty Images
Priyanka Chopra met de Franse haarstijl
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.